Lette pebermyntepastiller
Man skal jo være ekstra sød her i juletiden, så for et par dage siden lavede jeg disse pebermyntepastiller til gemalen. Ok, vores julegæster får nok også lov til at smage, men de er først og fremmest lavet til ham. Personligt bryder jeg mig ikke særlig meget om slik med pebermynte i, men efter at have prøvet disse her, så kan jeg godt se potentialet – de er faktisk ikke så tossede.
Jeg fandt en opskrift på chokoladeovertrukne pebermyntepastiller hos Hendes Verden. Jeg valgte dog at skære ned på chokoladen men tilføjede mere pebermynteessens – man kan jo lige så godt gå all in!
Pebermyntepastiller
50-60 stk.
1 æggehvide fra mellemstort æg
300 g flormelis
1 tsk pebermynteessens
30-40 g mørk chokolade
Pisk æggehviden let, så den skummer. Pisk pebermynteessens i og tilsæt så 275 g flormelis. Rør det sammen med en ske og ælt det med fingrene, så det bliver en blød og smidig sukkerdej, der ikke klistrer. Drys det resterende flormelis på undervejs, hvis sukkerdejen er for fugtig. Nip små kugler af dejen af med fingrene og tryk dem flade på et stort stykke bagepapir. Sørg for, at de får en pæn kant.
Lad dine pebermyntepastiller tørre et døgns tid et sted, hvor der ikke er alt for varmt eller fugtigt.
Smelt forsigtigt chokoladen og hæld den i en lille sprøjtepose. Brug den til at forme en stor chokoladeplet på hver af dine pebermyntepastiller. Du kan også bruge en lille ske, men så skal du være lidt mere omhyggelig og forsigtig undervejs. Lad chokoladen størkne, og så kan du fylde slikskålen med hjemmelavede pebermyntepastiller.
En klassiker i mit barndomshjem…
Sidste år fik vi dog FOR meget pebermynte i, så… vi var ved at gå i gulvet (tror at det var apotekets eller lign vi brugte i for stor mængde).
Uha, det lyder som skrappe sager! Jeg brugte en fra supermarkedet – den opførte sig ret pænt, men som pebermynteskeptiker syntes jeg nu, at den var riiigelig kraftig 😀