Lette linsefrikadeller
Disse linsefrikadeller bliver den sidste af benspændsretterne for januar måned. Det betyder selvfølgelig ikke, at jeg dropper stop-spild-af-mad-retterne, for dem laver jeg hver uge – det er bare ikke altid, de kommer på bloggen.
Linsefrikadeller er – tadaa – vegetarfrikadeller lavet på tørrede linser, i dette tilfælde røde linser. Det er en fin måde at få brugt linser på, hvis du er træt af at spise dem som tilbehør eller i salater, og så kan du samtidig have en kødfri dag. Linsefrikadellerne kan dog også bruges som tilbehør til en kødret. Laver du disse linsefrikadeller i en lidt større størrelse – dvs. bøfstørrelse – kan du bruge dem som ‘bøffen’ i en vegetarburger.
Linsefrikadeller
ca. 200 g røde linser
1 æg
evt. et lille løg, hakket og svitset hurtigt på en pande.
2 spsk hvedemel
1-2 tsk sød paprika
salt og peber
Kog linserne i vand, indtil de er helt møre og splatter ud. Hæld evt. overskydende vand fra og rør de varme linser sammen med æg, hvedemel og krydderier. Husk at smage til. Jeg puttede ikke løg i, men det vil også fungere godt i disse linsefrikadeller.
Varm en god sjat olie på en pande og form frikadeller af linsefarsen. Steg dine frikadellerne gyldne på hver side og servér dem derefter varme sammen med en god creme – for eksempel en hvidløgscreme – samt en fyldig salat.
Note: Enkle men velsmagende linsefrikadeller. Dem skal jeg huske at lave, næste gang Vegetarvennen besøger mig… eller måske bare meget snart igen, fordi de er et fint alternativ, når man gerne vil spise vegetarmad.