Krydret kartoffelpuré
Denne kartoffelpuré kan du bruge som vegetarpålæg, som creme i en sandwich eller burger eller som tilbehør til en lun ret.
Det er egentlig en ret, jeg normalt ville forbinde med efterår og vinter, men nu havde jeg lige et par søde kartofler, der lå og gemte sig i bunden af grøntsagsskuffen, og de skulle da ikke snydes for at indgå i en ret. Så jeg måtte være lidt kreativ.
Krydret kartoffelpuré
150 g søde kartofler
5-10 g smør
lidt spidskommen
lidt salt og peber
½ mediumstort løg, skåret i tynde skiver
smør til stegning
evt. lidt sesamfrø til pynt
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Hæld dem i en kasserolle med vand, der lige akkurat dækker kartoffelstykkerne. Kog dem, indtil de er møre, og hæld så vandet fra. Mos kartoflerne med en gaffel og vend smør og spidskommen i. Smag til med salt og peber.
Smelt en spsk smør på en lille pande og steg løgringene ved mediumvarme, indtil de er bløde og letgyldne. Fordel løgringene over din kartoffelpuré og drys gerne lidt sesamfrø over.
Servér puréen lun som tilbehør – eller brug den som fyld i sandwiches og burgere. Du kan sikkert også bruge den som dip til grøntsagsstænger.
Note: Jeg kunne godt lide, at spidskommen gav lidt ekstra smag og kant til de søde kartofler. Resultatet blev ret lækkert, og jeg kan sagtens forestille mig at servere denne ret som tilbehør hele året rundt.