Kandiserede roser til kagepynt
Jeg har længe tænkt på at lave kandiserede roser, og det passer jo fint til månedens benspænd. En af vores rosenbuske blomstrer en del disse uger, så det er også oplagt at bruge dem i madlavningen, for ja – du kan sagtens bruge ikke-sprøjtede roser i madlavningen. Prøv for eksempel at lave rosensirup eller rosengelé.
Jeg prøvede to forskellige metoder – dels at vende bladene i flormelis, dels at drysse flormelis over bladene (gennem en lille si). Jeg syntes, den første metode virkede bedst, da bladene så fik flormelis på begge sider med det samme.
Kandiserede roser
blade fra 3-4 mellemstore roser
en æggehvide, pisket
flormelis
Skyl bladene og dup dem tørre. Pensl dem med æggehvide – eller dyp dem i æggehviden og tør derefter det overskydende forsigtigt af. Vend bladene i flormelis og læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Bag dem i ovnen ved 50 grader i 1½-2 timer. Lad dem køle af, inden du hælder dem i en lufttæt boks.