Hvide asparges med baconfløde
Asparges-sæsonen er i gang, og jeg har købt et par håndfulde danske asparges – både grønne asparges og disse hvide, som jeg anrettede for nylig sammen bacon, baconfløde og en god grøn salat til.
Asparges i baconfløde er en meget enkel ret, som du enten kan bruge som forret (servér i så fald én baconomviklet asparges med lidt baconfløde og grøn salat til) eller som let frokostret.
Hvide asparges med baconfløde
2 personer
4 tykke hvide asparges
100 g god bacon i tynde strimler – jeg brugte frilandsbacon fra Irma
1 dl fløde
salt og peber
lidt citronsaft
Knæk den nederste del af dine asparges og damp eller kog dem møre i lidt vand. Steg imens baconen på en tør pande. Sørg for at bruge en god bacon og husk endelig, at baconen ikke skal 100% gennemsteges, så den bliver alt for sprød. Baconen skal have farve på begge sider men stadig være bøjelig. Tag baconen af og tag panden af varmen. Lad din bacon køle af et øjeblik, inden du vikler et par stykker om foden af hver af de hvide asparges.
Hæld fløde på panden – her udnytter vi eftervarmen, for panden er som sagt taget af komfuret. Rør fløden sammen med baconfedtet på panden og smag til med salt, peber og citronsaft. Lad din baconfløde sætte sig i 1-2 minutter, inden du rører den sammen igen.
Anret de hvide asparges sammen med baconfløde og en grøn salat til. Jeg lavede en salat på spinatblade, romainesalat og avokado, der var vendt i lidt olivenolie og smagt til med lidt salt og citronsaft.
Note: Asparges med bacon og baconfløde er en herlig syndig sag, som kaloriemæssigt bliver ‘reddet’ af den grønne salat til. Eller… det bilder jeg mig i hvert fald ind. En herlig sommerspise her i det gode vejr.
Super lækkert!
God sommer hygge med lækker spise:-)
Tusind tak! Ja, det blev nydt i fulde drag 🙂