Grillet svineskank
Der kom grillet svineskank på bordet denne weekend, for jeg kom i tanke om, at vi får grillet alt for lidt her om vinteren, og det går jo ikke!
Jeg valgte en meget simpel fremgangsmåde, men du kan selvfølgelig overveje at marinere kødet, inden det lægges på grillen, ligesom du også kan overveje at smøre det med ølsirup efter tilberedning. tjekkede forskellige opskrifter på nettet og endte med at gå efter en kernetemperatur på 75 grader og en stegetid på ca. 3 timer ved 170 grader. Jeg tror, jeg vil prøve at sætte temperaturen lidt længere ned næste gang og gå efter 4-5 timers stegetid i stedet for at se, om kødet bliver endnu mere saftigt af det.
Grillet svineskank
3-4 personer
1 svineskank
groft salt
1 mørk øl
Tag svineskanken ud af køleskabet en time inden, at den skal grilles. Rids skindet på kryds og tværs ind til fedtlaget, men ikke igennem. Gnid med salt mellem snittene og derefter skanken på grillen med en drypbakke under, hvor du hælder øllet ud i. Grill svineskanken ved ca. 170 grader i ca. 3 timer, indtil den har en kernetemperatur på 75 grader. Har du mulighed for at skrue op for varmen på grillen, kan du gøre det for at få skindet ekstra sprødt.
Grillet svineskank kan serveres med mange forskellige typer tilbehør. Vi spiste en hvidkålssalat med sennepsdressing til, men du kan også servere den sammen med bagte rodfrugter, rösti eller en rissalat.
Note: Grillet svineskank er let at lave på grillen, men har du ikke en grill, kan den selvfølgelig også tilberedes i ovnen.