Grillet svinemørbrad svøbt i skinke, sennep og timian
Svinemørbrad plejer ikke at høre til mine yndlingsudskæringer, men da jeg var i Irma for nylig, opdagede jeg en svinemørbrad fra frilandsgris i køledisken, og så var jeg alligevel fristet. Mørbraden røg straks i indkøbskurven sammen med en række økologiske grøntsager, og så gik turen ellers hjem til ‘ægget‘, for nu skulle jeg eksperimentere med grillet svinemørbrad!
Jeg ville gerne undgå, at mørbraden blev tør under grillningen, så jeg lavede et svøb til den af lufttørret skinke, der blev lagt på et spækbræt, så hvert stykke skinke dækkede et lille stykke over det næste.
‘Skinkeslaget’ blev smurt med to spsk dijonsennep og derefter drysset med frisk timian. Sørg for at vælge nogle unge, friske skud – så er de lettere at tygge sig igennem (hvis du da ikke piller dem fra, inden du spiser kødet efter stegning).
Læg mørbraden på midten og fold forsigtigt skinken op og rundt om mørbraden. Tag derefter noget bomuldssnor og snør forsigtigt mørbraden sammen, så snoren holder ‘skinkeslaget’ på plads. Pensl mørbraden med lidt olie.
Vi lagde svinemørbraden på grillen, hvor den fik 35 minutter på indirekte varme. Grillens temperatur lå på ca. 170 grader. Vi tog mørbraden af grillen og stak en tynd kniv i den tykkeste del af mørbraden for at tjekke, om den havde fået nok. Det viste sig, at den godt kunne bruge lidt længere tid, så den fik 10 minutter mere, inden vi kunne servere grillet svinemørbrad.
Jeg lavede en frisk og sommersprød salat til bestående af solsikkeskud, solsikkekerner, græskarkerner, forskellige slags tomater samt olivenolie og salt.
Og resultatet? Grillet svinemørbrad er et hit! Saftig og fuld af smag. ‘Skinkeslaget’ beskyttede ikke kun svinemørbraden mod at tørre ud under stegningen – det gav også en dejlig smag til kødet. Jeg kan varmt anbefale dig at lave grillet svinemørbrad!
Det ser superlækkert ud – rigtig forårsmad, som må prøves også her 🙂
Ja, det er skønt med grillet kød og en god salat til 🙂
Den smager fantastisk og opskriften er gemt. Vi havde gæster og serverede den, og deres kommentar var DEN SMAGER SUPER GODT
Det er jeg glad for at høre – vi var også ret begejstrede for retten 🙂