Grillet palmekål

Grillet palmekål

Der var grillet palmekål på menuen for nylig, da grillen atter blev hevet frem. Jeg har tidligere nævnt, at månedens sensommer-benspænd virkelig har fået mig til at tænke i grill-retter, og denne dag var ingen undtagelse!

Palmekål er en ret smuk kåltype men også ret grov i teksturen. Du kan selvfølgelig fintsnitte den og kramme den med lidt olivenolie for at gøre den blødere. Men du kan også give den en tur på grillen, som jeg gjorde. Jeg kom til at tænke på, at det nok ville passe fint sammen med mormordressing, så jeg lavede en flødebaseret citrondressing, som blev dryppet på kålen ved anretning.

Jeg har lavet et enkelt blad til hver person i denne opskrift, men du kan sagtens fordoble det og servere to palmekålsblade per person.

Grillet palmekål

3 personer

3 store palmekålsblade
lidt olivenolie
lidt salt

Flødedressing:
2 spsk fløde
1-2 spsk citronsaft
1 tsk fintreven skal fra øko-citron
evt. lidt salt og peber

Rør flødedressingen sammen. Skyl palmekålsbladene og skær det nederste af stokken af. Dup bladene tørre med lidt køkkenrulle. Pensl dem med olivenolie og drys lidt salt over og læg dem på en opvarmet grill med undersiden af bladene nedad. Giv dem 2-3 minutter ved indirekte varme, inden du vender dem. Giv dem et par minutter mere og tag dem så af. Anret dem på tallerkner og dryp dressingen over. Servér med det samme.

Grillet palmekål kan serveres til både kød- og fiskeretter samt naturligvis som tilbehør til vegetarretter. Det er helt op til dig.

Note: Jeg synes, at det var et spændende eksperiment. Palmekålen bliver blødere og saftigere men får samtidig også lidt sprød kant, og den grillede kål går godt sammen med citronflødedressingen. Jeg tror, at den vil være ekstra god til grillet svinekød, men som sagt kan kålen serveres til lige de retter, du har lyst til.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *