Grillede kyllingespyd
Grillede kyllingespyd er både lette at lave – og lette at variere. Jeg syntes, at de var oplagte at lave, da jeg ville tilberede noget sensommermad til mine gæster og samtidig lave en ret i anledning af månedens benspænd. Kyllingespyddene blev serveret sammen med grillede grøntsager, men du kan også vælge at koge nogle ris til eller lave en lækker kartoffelsalat.
Jeg valgte at give kyllingekødet en let citronmarinade, inden det skulle grilles.
Grillede kyllingespyd
8 stk.
ca. 600 g kyllingekød, skåret i mundrette stykker
saften fra en citron
1-2 spsk olivenolie
lidt salt
Derudover:
8 små træspyd
3-4 store forårsløg
Rør citronsaft, olivenolie og salt sammen i en skål. Vend kyllingekødet i marinaden og stil det i køleskabet i mindst en time. Læg træspyddene i et fad med vand.
Skyl forårsløg og skær dem i mundrette stykker. Sæt dine kyllingespyd sammen ved at stikke skiftevis kyllingekød og forårsløg på spyddene. Læg spyddene på den opvarmede grill – ved indirekte varme – og grill dine kyllingespyd i 12-15 minutter. Husk at vende dem flere gange undervejs. Tjek om de er færdige ved at skære et af kyllingestykkerne op og se, om det er gennemstegt.
Du kan servere kyllingespyd med meget forskelligt slags tilbehør – lige fra grønne salater til tzatziki, lunt brød eller hvad din grillmiddag nu skal bestå af.
Note: Disse kyllingespyd har en meget mild smag. Vil du gerne have lidt kraftigere smag, kan du piske lidt presset hvidløg i marinaden. Du kan selvfølgelig også udskifte forårsløgene med andre typer grøntsager. Squash eller champignons vil være meget oplagte, hvis du vil bevare den milde smag, men du kan også vælge at bruge peberfrugt, hvis du ønsker en grøntsag med lidt kraftigere og sødere smag.