Grillede jomfruhummere
Grillede jomfruhummere er ikke noget, jeg har prøvet før, men i sidste uge fik jeg muligheden, da vi købte en portion til en virkelig god pris hos SkagenFood. Gemalen havde set tilbuddet på Facebook, så vi bestilte en portion og besluttede os for at grille dem. De gange, vi tidligere har fået jomfruhummere, har jeg tilberedt dem i ovnen, men nu skulle grillen frem i det gode vejr!
Vi hældte noget persilleolie over hummerne inden tilberedning, men du kan også bruge citronolie eller tage en olivenolie og røre/blende den med nogle friske krydderurter.
Grillede jomfruhummere
2 personer
8-10 jomfruhummere
krydderolie
Tilbehør:
friskbagt flute
smør
Varm grillen op. Vi bruger en trækulsgrill, der kan lukkes, og gik efter en temperatur på 200 grader, men du kan selvfølgelig også bruger andre typer grill. Flæk jomfruhummerne på langs med en lang skarp kniv og læg dem med skalsiden nedad i et fad, der kan tåle at komme på grillen. Fjern den sorte tarmstreng i hummerne og den mørkegrønne koral (en cremet masse, der findes i hun-hummerens hoved). Hæld olien over jomfruhummerne og sæt fadet på den varme grill og luk låget. Lad dem grille i ca. fem minutter og tag dem så af. Spis de grillede jomfruhummere med friskbagt flute og smør. Nåja, og lidt grønt vil også være godt til. Vi delte en Saaz Blonde fra Jacobsen til, men en perlende hvidvin kan også sagtens bruges.
OBS – husk at gemme skallerne. Du kan koge dem ved at putte dem i en gryde sammen med lidt grøntsager og krydderurter og hælde vand over, indtil det er dækket. Lad det simre i 1½-2 timer og brug det så en omfruhummersuppe.
Note: Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg laver grillede jomfruhummere – hold op hvor var de lækre! De slår tilberedningen i ovnen med flere kilometer, for den letrøgede smag klæder hummerne så godt.
Hvad er koral?
Koral er en mørkegrøn cremet masse, du kan være heldig at finde hos hun-hummerne. Det er nemlig forstadiet til rogn. Koral er en delikatesse, du blandt andet kan bruge til at putte i en jomfruhummersuppe.
Det må være en rigtig delikatesse med grillede jomfruhummere. Du er så god til at finde på spændende madretter!
Jeg spiser jo desværre ikke selv noget, der kommer fra havet, men dit blogindlæg minder mig om et barndomsminde hos min mormor, som ejede Holte Husholdningsskole. Når eleverne skulle lære at tilberede hummere, blev der købt levende hummere, som vandrede rundt i kælderen til min store skræk 🙂
Tusind tak! Hihi, det kan jeg lige forestille mig – det må have været noget af et syn 🙂
God påske!
Uhm lyder bestemt dejligt 🙂
Det er min yndlings spise.
Rigtig god påske og pas på du og dine i denne corona tid 🙂
Det forstår jeg godt, hvor smager de bare godt 🙂
Tusind tak og i lige måde!