Gaarden & Gaden
For et par uger siden lokkede jeg gemalen med på Gaarden & Gaden – en prisvenlig restaurant på Nørrebro, hvor vi har spist før. Den første gang var ikke en særlig mindeværdig oplevelse, men jeg syntes, at vi skulle give stedet en chance mere.
Gaarden & Gaden har både a la carte samt en menu på seks retter til 395 kr. Og den snuppede vi, for så kunne vi prøve lidt forskelligt – samt et glas vin til, som passede ganske fint til maden.
Vi fik først tre deletallerkner. En med to skiver brød – og jeg synes stadig, det er noget pjat, når restauranter registrerer brød som en af retterne i en menu (medmindre der virkelig er gjort noget helt særligt ud af brødet).
Den anden tallerken var med croquetter fyldt med kål og bergamotte. Altså, det var jo nærmest en sund friture-ret … og kålen gav et lille frisk løft til fede panering.
Den tredje tallerken var en kold servering med blæksprutte, kartofler, hvidløg og koriander. Det fungerede fint sammen – en ret mild ret – men jeg kan nu allerbedst lide, når blæksprutte er varm ved servering.
Der var en lille pause, inden der kom to deleretter mere på bordet. Her er danske jordskokker tilberedt på tre forskellige måder kombineret med kaffeolie og boghvede. Jeg elsker jordskokker, og de meget sprøde og lidt tørre jordskokker fungerede godt sammen med jordskokkepureen og de øvrige elementer.
Den saltbagte knoldselleri blev serveret med XO-sauce og figner. En ganske glimrende vinterret, hvor den milde rodfrugt havde fået lidt ekstra smag.
Nu var det slut med deleretterne, for aftenens sidste ret bestod af en tallerken med risotto, blåmuslinger og masser af parmesan. Der var skruet godt op for smagen i denne ret – ikke mindst på grund af den gavmilde mængde ost – så blåmuslingerne virkede en smule overflødige, da man ikke kunne smage dem. Men ellers en rigtig mættende vinterret.
Der var ikke dessert inkluderet i menuen, men det kan man tilkøbe. Vi sprang dog over, da vi var rigeligt mætte på dette tidspunkt.
Selve indretningen af restauranten er meget simpel – og så mangler der en ordentlig udsugning i køkkenet. Da vi trådte ind, var luften tyk af friture-os, og det var ikke den bedste måde at blive budt velkommen på.
Betjeningen var til gengæld noget helt særligt. Vi havde en tjener med personlighed, og hans til tider pudsige kommentarer gjorde faktisk oplevelsen både bedre og sjovere. Det er i hvert fald en af de ting, vi bedst vil huske fra restaurantbesøget.
Jeg ender på fire stjerner til Gaarden og Gaden. Maden er ganske fin til prisen, men det ville klart hjælpe på oplevelsen, hvis var styr på udsugningen.