Bar Central
Du kender måske Dining Week, der afholdes i København i vinterferien, men den har nu fået en ‘lillebror’ i form af Italien Dining Week, som blev afholdt i denne uge. Som navnet antyder, så var der fokus på det italienske køkken, hvor man kunne få en treretters menu inklusiv en flaske Pellegrino til 225 kr. per person. En tidligere kollega fik lokket mig med på Bar Central, der – pudsigt nok – er en franskinspireret bistro tæt på Kongens Nytorv. Jeg var derfor også lidt spændt på, hvad stedet kunne byde på, når nu det italienske køkken ikke var hverdagskost (pun intended) for dem.
Vi lagde ud med nogle appetizers. Først en lille tallerken carpaccio til deling. Kødet havde fået et skud citron, hvilket gav et lækkert frisk touch.
Derefter var der grillede artiskokker samt crostini med tomater, hvidløg og zucchini. Simple men udmærkede.
Til forret – dvs. her, hvor italienerne typisk serverer pasta – fik vi gnochi med cremet græskarsauce, fintstrimlet salvie og sprøde græskarkerner. Det sidste måtte der gerne have været flere af, da retten var ret blød og sød. Ikke at det nødvendigvis er dårligt – gnocchi skal være blødt, og græskar er sødt – men det ville have været ekstra lækkert med lidt mere bid i form af flere kerner eller lidt mere syre i retten.
Hovedretten var en stor krydret kødbolle serveret med en kraftig tomatsauce samt en tyk skive stegt polenta med svampe og løg. Den ret var jeg knapt så begejstret for. Kødbollen virkede meget kompakt, og polentaen var ikke så spændende. Sjovt nok var den simple tomatsauce lyspunktet i retten, for den gav noget smag og sammenhæng mellem de andre komponenter.
Aftenens dessert tiltalte dog mit (citron-)hjerte. Den bestod nemlig af citroncreme kombineret med mascarponecreme og citronsorbet. Citroncremen var ret mild og blev nærmest overdøvet af den fuldfede mascarponecreme, men til gengæld var citronsorbeten dejlig syrlig og kunne fint konkurrere med mascarponecremen. En fin dessert at slutte af med.
Som sagt var det lidt underligt, at Bar Central havde valgt at være med i Italien Dining Week, når nu de normalt serverer fransk-inspireret mad, og af samme grund var restauranten da heller ikke mit førstevalg. Der var dog mange, der havde skrevet sig op i køsystemet til Italian Dining Week, inden min spisepartner og jeg besluttede os for også at gøre det, så derfor var Bar Central et lidt mere spontant valg.
Vi havde en fin oplevelse hos Bar Central. Maden var glimrende til prisen, men jeg ville nok ikke give meget mere end det, vi gav denne aften. Jeg ender derfor på fire stjerner til Bar Central.