Bajigur
Bajigur er nok den mest eksotiske drik, jeg har lavet i forbindelse med november måneds varme drikke-benspænd. Det er en varm drik, der stammer fra Indonesien, og jeg har set virkelig mange forskellige – og spøjse – udgaver på nettet. Den helt klassiske udgave af bajigur er dog ret enkel og består af kokosmælk, palmesukker, ingefær og et lille knips salt. Man bruger ofte pandanblade, men de er svære at skaffe her i Danmark, så her kan man i stedet tilføje et lille knips vaniljeekstrakt. Det udelod jeg dog, da jeg var bange for, at det ville blive for sødt til mine smagsløg, men det skal selvfølgelig ikke holde dig tilbage, hvis du vil prøve at lave bajigur.
Bajigur
2-2½ dl
2 dl kokosmælk
evt. ½ dl vand
2 tsk meget finthakket frisk ingefær
2-2½ spsk hakket palmesukker
et lille knips salt
(evt. et lille knips vaniljeekstrakt)
Hæld kokosmælk, ingefær og palmesukker i en lille kasserolle. Hvis kokosmælken er meget tykrflydende, kan du fortynde den med lidt vand. Varm det op, til det når kogepunktet. Smag til med salt og evt. lidt vaniljeekstrakt.
Note: Bajigur er en mild og sødmefuld drik med et dejligt twist af ingefær. Kokosmælk mætter meget – både mht. kalorier og smag – så personligt vil jeg foreslå, at du serverer den i små glas/kopper med ca. 1 dl i – større mængder end dette kan godt blive lige lovlig voldsomt.
Uhm det ser godt ud og med lækre ingredienser. Så kan vi holde varmen på den gode måde her i julen 🙂
Tak for inspirationen.
Maria fra “En verden af kunst”
Selv tak! Ja, det er sjovt at eksperimentere med varme drikke – jeg har fundet frem til flere nu, som helt bestemt også skal nydes resten af vinteren 🙂
Meget spændende drik. Jeg har fået den en enkelt gang, og det tog mig lige lidt tid at vænne mig til smagen. Måske jeg skulle prøve at lave den selv 🙂
Gør det endelig – den er ret let at lave, og så er det lettere at justere smagen, så den passer til dine præferencer 🙂