Bagt græskar med kikærter og bacon
Nå, jeg må hellere komme i gang med månedens benspænd – madlavning med mindre opvask – og det bliver en omgang bagt græskar med kikærter og bacon.
Græskar er en af mine yndlingsråvarer i løbet af efteråret, og her er hokkaidogræskar en af de letteste at arbejde med. Du behøver ikke at skrælle det – kun at vaske det grundigt og derefter skære det over, inden du fjerner kernerne og skærer græskarret i mindre stykker. Og så pynter den knaldorange farve jo på tallerkenen.
Når du laver bagt græskar med kikærter og bacon, skal du kun bruge følgende køkkenredskaber:
– et stort spækbræt
– en stor skarp kniv
– to små ildfaste fade (eller alternativt et større, men så skal du også bruge tallerkner eller skåle, når du skal servere maden)
Og det er faktisk det.
OBS – normalt har jeg kogte kikærter i fryseren, men denne gang brugte jeg dog kikærter fra dåse, da jeg havde brugt de sidste jeg havde i fryseren.
Bagt græskar med kikærter og bacon
2 personer
350-400 g hokkaidogræskar
175-200 g kogte kikærter
100-120 g god tyk bacon
en håndfuld nødder – gerne hasselnødder eller mandler
olivenolie
salt, peber og timian
et par spsk creme fraiche
Start med at hakke nødderne og læg dem til side i det ene hjørne af spækbrættet. Vask derefter græskarret og skær et stykke af det, som du derefter skærer i mundrette tern. Du skal bruge 350-400 g. Fordel dem i to små ildfaste fade eller alternativt et større. Fordel kikærterne over og hæld lidt olie, salt, peber og timian over det. Skær baconen i mindre stykker og fordel det ud over de øvrige ingredienser. Sæt fadene i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Tag dem ud og drys nødderne over, inden fadene sættes i ovnen igen og får yderligere 10 minutter.
Put en skefuld creme fraiche på toppen af græskarretten, inden du serverer den.
Note: Græskarret giver lidt sødme til retten, mens kikærterne får en lidt nøddeagtig smag, når de bliver bagt. Det bliver yderligere forstærket af de hakkede nødder. Creme fraichen er med til at give en rund og lidt fed smag til retten, som klæder bagt græskar rigtig godt.