August: Tomater og krydderurter
Jeg må hellere se at komme i gang med månedens benspænd, selvom jeg stadig mangler at blogge om flere madeksperimenter fra tidligere på ugen. August vil stå i tomaternes og krydderurternes tegn. Tomater er blandt de mest essentielle grøntsager i mit køkken, og jeg har dem både på dåse og i frisk udgave året rundt, selvom de selvfølgelig er bedst her om sommeren. Af samme grund bliver det også ekstra udfordrende at finde på noget, som jeg ikke har lavet før med tomater, for de indgår som sagt i meget af min madlavning i forvejen.
Krydderurter har jeg tidligere luftet som muligt benspænd, og nu går den ikke længere. Vores krydderurtebed har stirret bebrejdende på mig den sidste måneds tid, og jeg har heller ikke været så god til at holde det nede, som jeg havde planlagt. Men nu skal jeg altså have eksperimenteret noget mere med de krydderurter.
Se de retter med tomater og/eller krydderurter, som jeg lavede i denne måned
Wiiiii, glæder mig igen til at følge dit benspænd. Og særligt denne – elsker tomater og elsker krydderurter!! (mit krydderurtebed er også gået helt amok og mine ca 30 tomatplanter begynder da også at give lidt)
Håber, at du finder på nogle ting omkring, hvordan man kan opbevare, gemme krydderurter på forskelligvis, så vi kan få glæde af den gode smag i løbet af efteråret og vinteren.
Hold da op – 30 tomatplanter! Jeg er lidt misundelig, for jeg har slet ingen og er afhængig af torvet og supermarkederne! :-O
Til næste år må jeg have fingre i et par planter, som kan stå i vores udendørskrog…
Det bliver som altid spændende at følge 🙂
Tak, det håber jeg også. Hm… måske jeg skulle lave en tomatkage… 😀
Det var da et rigtig dejligt benspænd- lige efter mit hoved:)
Jeg elsker tomater og friske krydderurter..
Så må vi se, om ikke jeg kan finde på noget, der kan friste, hehe 😉
Måske har du allerede lavet langtidsbagte, semi-dried tomater? Det er jo slik. 😀
Nej, det er en af de ting, jeg overvejer. Har du et par fifs? 🙂
Ja, lav mange, for de bliver spist LYNHURTIGT (en lille smagsprøve var ikke nok for mig – der røg en del ned, da jeg bare liiiige skulle smage første gang), og dette siger jeg, der aldrig har været spor glad for varme tomater overhovedet. Disse er dog noget helt andet, og så vanvittigt lækre, at selv jeg er blevet omvendt (og jeg er lige om lidt 36…, så har forsøgt mig med varme tomater i næsten lige så mange år, men jeg har aldrig kunnet lide det – indtil nu). Har tomater i køleskabet til at lave en omgang mere i weekenden, i håbet om at jeg kan tage nogen med på arbejde som en frokost treat.
Det er skrevet bag øret 🙂
Jeg æææælsker simplethen tomater. Jeg spiser pt tomater hver dag i store mængder, så det vil være så lækkert med lidt nye ideer 🙂
Hm… hmmmm… jeg kan høre, jeg må i tænkeboks. Men jeg har da allerede et par ideer i ærmet 🙂
Jeg er spændt på, hvad du finder på! Her står krydderurterne og råber på at blive brugt 🙂
Ja, og det kan vi jo ikke have (hehe) – her er de også begyndt at overveje at overtage verden, så jeg må hellere sørge for at holde dem nede 😉
Min nabokone sylter hele, grønne tomater. Jeg har inge opskrift selv, og har aldrig selv smagt det, så jeg kan ikke give hverken “go” eller “no go” til det. Men det var da en mulighed, hvis du ikke allerede har givet dig i kast med dette (eller hvis du selv har smagt det OG kan lide det, naturligvis).
Det gjorde min mor også, da jeg var barn, men jeg tror desværre ikke, jeg kan få fat på grønne tomater. Jeg vil ellers gerne smage det/dem 🙂
Jeg har høstet tomater i min svigerdatters drivhus. De er på ferie. Jeg kunne ikke nå at bruge dem, hvis ikke jeg har konserveret dem. Jeg har gjort, som Camilla Plum, presset dem ned i glas kommet godt med hvidløg, basilikum, salt og olie ved – så olien dækker. Derpå satte jeg dem i ovnen ved110 grader og der stod de og hyggede sig til det boblede lystigt i glassene. Derpå slukkede jeg for varmen, lukkede glassene helt til. Jeg havde desværre ikke glas med gummilukning. De stod i ovnen til de var helt kolde og nu er de sat ud i skuret, men naturligvis har jeg smagt dem og de smager himmelsk. Der er også blevet lavet tomatruskumsnusk med andre grøntsager på panden til kød eller fisk. Jeg håber, der er nogen, der kan bruge denne ide. Tidligere har jeg også henkogt grønne tomater, når tomaterne ikke nåede at blive modne. De smager himmmelsk hen på efteråret og vinteren til farsretter.
Venlig hilsen
Bibi fra Almind
Det lyder rigtig fristende – det må jeg se, om ikke jeg kan nå at prøve. Tak for ideen 🙂
Hej
Spændende benspænd.
Har du prøvet fransk tomattærte med sennep i bunden? Det er så godt.
Sidste år lavede jeg en lækker marmelade med grønne tomater og citronstykker. Det var også godt!!
– Ungersvenden
Ja, sådan en tærte er rigtig lækker!
Det lyder ret spændende med den marmelade – desværre tror jeg ikke, jeg kan få fat på grønne tomater :-/