Appetizer med stenbiderrogn og bacon
Denne appetizer med stenbiderrogn og bacon blev opfundet, da vi skulle fejre gemalens fødselsdag sammen med resten af familien. Mens gemalen pakkede gaver op, drak vi lidt mousserende vin – en flaske mousserende Vallformosa, der var frisk, mild og behagelig med et strejf af æbler – og spiste disse små hapsere til. Sæsonen for stenbiderrogn er for alvor startet, og udover at de små fiskeæg smager umanerlig godt, så er de – i mine øjne – også det første tegn på, at foråret nærmer sig.
Jeg eksperimenterede selvfølgelig lidt med disse stenbiderrogn. Ikke blot blev de røget – se mit tidligere indlæg om, hvordan du røger stenbiderrogn – de blev naturligvis også kombineret med bacon i anledning af bacon-benspændet! Ja, det er jo nærmest surf ‘n’ turf… eller… ok måske ikke så meget, men det er i hvert fald en ret funky kombination!
Jeg brugte en økologisk bacon fra Aalbæk, som jeg fandt i Irma. En dejlig – men også smådyr – bacon, som jeg helt sikkert kommer til at bruge mere af den kommende tid.
Appetizer med stenbiderrogn og baconcreme
15-16 hapsere
100 g røget stenbiderrogn
75 g god bacon, skåret i små tern
3 spsk creme fraiche 18% – undgå Thiese, da den er for flydende
2 spsk finthakket rødløg
store, salte kartoffelchips
Steg baconen sprødepå en pande. Gem baconfedtet og lad baconen køle af. Hak baconen fint og rør det sammen med creme fraiche og rødløg. Sæt en klat baconcreme på hver chip og top den med røget stenbiderrogn.
Note: Denne appetizer med stenbiderrogn er ret spændende – ikke mindst på grund af de røgede rogn. Den salte bacon og chipsen passer godt med stenbiderrogn – især når der også er en klat creme fraiche og rødløg, som ofte bruges sammen med stenbiderrogn.
Godt, at du ikke glemte den ellers ofte så oversete grøntsag 🙂 Jeg elsker bacon i (næsten) alle afskygninger 🙂 Vi fik røget et stort stykke bacon fra årets gris – det er også god bacon. Dippen lyder rigtig lækker – den må jeg prøve en gang, og den kan vist også bruges til andet end stenbiderrogn. Æg for eksempel?
Æg vil bestemt også fungere godt… jamen… hvad fungerer IKKE med bacon? 😛