Andebryst med friske figner, balsamicoeddike og spidskål

Andebryst med friske figner, balsamicoeddike og spidskål

I sidste uge serverede jeg andebryst med friske figner, for svigerforældrene kom hjem fra en lang ferie sydpå, og de havde medbragt friskplukkede figner! Dem måtte jeg straks bruge i en ret, men i stedet for straks at sylte dem valgte jeg at lade dem indgå som en del af salaten. Disse figner er relativt små og meget milde i smagen – og utrolig smukke, når de er skåret i både.

Andebryst med friske figner, balsamicoeddike og spidskål

2 personer

300-400 g andebryst
salt og peber
olie
fintsnittet spidskål – så meget I orker
4 friske figner
balsamicoeddike og evt. honning
frisk estragon

Andebrystet/brysterne ridses med en kniv og krydres med salt og peber. Steg dem på en pande i lidt olie, til kødet er godt stegt men stadig med rosa lød. Skær kødet i skiver og læg det på et leje af fintsnittet spidskål. Skær fignerne i både og læg dem på tallerkenen. Hæld balsamicoeddike på – jeg havde en lækker solbær-version fra vores Barcelonatur, men du kan også bruge en almindelig balsamicoeddike og evt. supplere med lidt akaciehonning. Slut af med frisk estragon.

Note: Det er en dejlig enkel ret, som sagtens kan laves på en hverdagsaften, hvor du gerne vil forkæle sig selv. Den kan laves på en halv time – det er primært stegningen, der tager tid, og her passer kødet sig selv det meste af tiden.



6 thoughts on “Andebryst med friske figner, balsamicoeddike og spidskål”

  • Uhm, hvor ser det altså bare sindsygt lækkert ud- og et rigtig lækkert billede også!
    Jeg er ikke såå vild med figners konsistens, men jeg elsker smagen..
    Kunne godt forestille mig, at det smager rigtigt gode sammen med and..

    • Tusind tak! De her var ret bløde og fine, så dem havde jeg det fint med. Har ellers aldrig været så meget til figner, men når de er som disse, glider de let ned 😀

    • Ja, din heldige kartoffel (eller hedder det så figen?). Så billederne på din blog – de ser rigtig ud til at hygge sig hjemme hos jer 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *