Måned: april 2024

Hvidløgssuppe med muslinger

Hvidløgssuppe med muslinger

Jeg har holdt en lille pause fra månedens dåse-benspænd, men nu er jeg tilbage med en hvidløgssuppe med muslinger. Og muslingerne er naturligvis fra dåse. Jeg fandt nemlig danske hjertemuslinger på dåse, og det lød spændende. Efter lidt grublen valgte jeg at kombinere dem med 

Fisk i tomat-lime sauce

Fisk i tomat-lime sauce

Jeg serverede fisk i tomat-lime sauce tidligere på ugen, for jeg havde endelig taget mig sammen til at bestille lidt forskelligt varer fra fiskehandleren igen! Jeg havde set den lækre tomat-lime sauce i en opskrift på mexicansk fiskeret hos Taste. Serverer du saucen til en 

Pinjesmåkager

Pinjesmåkager

Jeg fik lyst til at bage disse pinjesmåkager som værtindegave i går. De indeholder ganske få ingredienser og er hurtige at bage – især efter jeg simplificerede fremgangsmåden. Og så holder de sig friske i 1-2 uger i en lufttæt kagedåse – hvis man da kan holde fingrene fra dem så længe!

Jeg tog udgangspunkt i et udklip fra et dameblad, men ændrede på fremgangsmåden. I den oprindelige opskrift skal man skolde og smutte mandlerne, inden man blender dem til mandelmel. Det undlod jeg dog, og jeg syntes ikke, at det trak ned i smagsoplevelsen. Du kan dog også bruge en helt tredje løsning og simpelthen blot købe mandelmel. Så skal du ikke tænke over besværet med at smutte mandler eller ej.

Pinjesmåkager

14-15 stk.

100 g mandler eller mandelmel
1,25 dl hvedemel
2 dl rørsukker
2 æg
100 g pinjekerner
2 spsk flormelis

Blend mandlerne til ensartet mandelmel (eller brug færdiglavet mandelmel – det er dog ofte noget dyrere end at lave det selv). Del æggene og hav æggehvider i én skål og æggeblommer i en anden. Pisk æggeblommerne let, og hæld pinjekernerne i en tredje skål. Pisk æggehviderne stive og vend dem i mandelmelet. Saml dejen og form 14-15 lige store kugler. Tryk dem lidt fladere og dyp først overfladen af hver klump i æggeblomme og derefter i pinjekernerne. Læg dernæst dine pinjesmåkager på en bagepapirbeklædt bageplade og bag dem ved 170 grader i 20-25 minutter, indtil de er letgyldne.

Lad dine pinjesmåkager køle af. Drys flormelis over dem lige inden servering. Hvis du ikke skal spise dem samme dag, så sørg for at opbevare dem i en lufttæt kagedåse (uden flormelis).

Note: Det er ret interessant, hvordan en så simpel småkage (altså ud fra hvor få ingredienser, der er i), kan smage så godt! Tilmed nærmest som marcipan! Og jeg er endda ikke specielt vild med marcipan!!

De slår de tyske bethmännchen – ja endda zimtstern, som er en af mine favoritter blandt julesmåkagerne.

Passionscocktail

Passionscocktail

Jeg fik lyst til sommerstemning i glasset, da jeg skulle mixe en drink, og det blev til denne passionscocktail. Jeg havde nemlig købt en liter passionsfrugtjuice for et stykke tid med den bagtanke, at den kunne være sjov at bruge i en drink på et 

Wokret med and

Wokret med and

Jeg tog hul på en dåse konfiterede andelår i sidste uge, og nu har jeg brugt de to sidste til en wokret med and. De første to andelår brugte jeg som bekendt på pasta med and. Mit benspænd med luksus-dåsemad har den fordel, at man 

Pasta med and og tomatsauce

Pasta med and og tomatsauce

Jeg fik lyst til at lave pasta med and efter at have købt en stor dåse confiterede andelår. De kan købes i visse store supermarkeder (jeg fandt denne her i en Føtex Food), og ellers skal man i specialforretninger.

Indkøbet skete selvfølgelig i forbindelse med mit luksus-dåsemad-benspænd, og der er jo virkelig mange måder at bruge sådan nogle møre andelår på. Nu havde jeg lige leget med rispapirruller tidligere på ugen, så jeg måtte kigge i en anden retning – og det blev så til en pastaret.

Denne pastaret er inspireret af venetiansk anderagu, men lavet på en langt hurtigere og lettere måde. Hvis du har lidt rappe fingre, så kan du lave denne ret på 15-20 minutter, og det er jo ikke så tosset på en travl hverdagsaften.

Pasta med and og tomatsauce

2 personer

150 g tørret pasta
salt og peber
2 confiterede andelår
1 mellemstort løg, skåret i tynde både
1 tsk friske og hakkede salvieblade
½ dl kraftig rødvin
60-70% af en dåse flåede og hakkede tomater
salt og peber

Derudover:
en salat – eller i dette tilfælde stykker af broccoli, der har fået nogle minutter i kogende vand

Bring en kasserolle vand i kog, hæld lidt salt i og tilføj pastaen. Læg låg på, skru lidt ned for varmen og lad det koge, indtil det lige akkurat er mørt (typisk 10-12 minutter).

Mens pastaen koger, hælder du lidt andefedt på en pande og steger løgene ved mediumvarme et minuts tid eller to, indtil de bliver møre. Bræk andekødet i mindre stykker og hæld dem på panden sammen med salvie. Giv det et par minutter, inden du tilføjer rødvin og tomater. Lad det simre ved mediumvarme.

Når pastaen er færdig, tager du den op med en hulske og fordeler den i to dybe tallerkner. Du kan genbruge pastavandet til at give din broccoli nogle minutter i kogende vand inden servering. Men du kan også vælge at servere en salat ved siden af din pasta med and.

Smag din andestuvning til med salt og peber og fordel den ud over pastaen. Har du et par friske salvieblade til overs, kan du bruge dem til at pynte retten med.

Note: Dette er en virkelig lækker ret! Pasta med and er en god, mættende ret, og selvom retten kun simrer i kort tid, så havde den alligevel en skøn cremet konsistens og godt med smag. Du kan naturligvis skrue endnu mere op for smagen ved at tilføje flere krydderier, men jeg synes egentlig ikke, at den behøver det.

Lakseruller med dildcreme

Lakseruller med dildcreme

Vi har fået disse lakseruller til aftensmad, og de er naturligvis en del af månedens luksus-dåsemad benspænd. Ok, det er måske ikke helt logisk, for et eller andet sted har jeg aldrig tænkt på, at man kan få grillet laks på dåse. Men det kan 

Nøddeknækbrød

Nøddeknækbrød

Min første benspændsret denne måned involverer dette nøddeknækbrød, som jeg bagte tidligere på ugen. Jeg havde nemlig fundet en dåse snegle frem fra gemmerne, som passede godt ind i månedens benspænd. Denne variant lå i en lage af chili og anis, så jeg var lidt 

April: Mad med luksus-dåsemad

April: Mad med luksus-dåsemad

I løbet af de seneste år er det blevet ret trendy at bestille luksus-dåsemad på blandt andet vinbarer. Det kan for eksempel være nogle (ekstra?) lækre sardiner i olie. Det har muligvis inspireret flere af bloggens læsere til at foreslå mig luksus-dåsemad som månedens benspænd, og efter en del tøven har jeg besluttet, at det bliver benspændet for denne måned.

Ordet luksus-dåsemad er modsætningsfyldt, for dåsemad forbinder man ofte med noget billigt (og til tider af knapt så god kvalitet). Og noget luksus-dåsemad er da også så dyrt, at jeg ikke vil bruge penge på det, for jeg foretrækker så vidt muligt friske råvarer, der er i sæson. Men nu vil jeg give det en chance! Hvis månedens benspænd ikke netop er til at eksperimentere og udfordre sig selv, så … er der jo ikke nogen grund til at have det. Du skal dog nok ikke forvente, at der kommer lige så mange benspændsretter, som der plejer, for det afhænger af, hvad jeg kan/vil nå at skaffe i løbet af måneden.

Sidder du og tripper i forhold til noget luksus-dåsemad, som du selv elsker og vil anbefale, så smid gerne en kommentar herunder, og så vil jeg kigge på det.

Restaurant Bloom Vesterbro

Restaurant Bloom Vesterbro

Lige før påske slog jeg et smut forbi Restaurant Bloom Vesterbro i København for at spise (og ikke mindst sludre) med en anden madelsker. Her kan man få en tasting menu til med fire retter til 435 kr, og det lød umiddelbart fristende. Der var