Restaurant Barr åbnede i nomas gamle lokaler den 5. juli, og det er en af de restaurantåbninger, jeg har set mest frem til i år. Manden bag Restaurant Barr er nemlig Thorsten Schmidt, der blandt andet har stået bag roret hos hedengangne Malling & Schmidt, som i sin tid for alvor var med til at lokke gemalen og jeg ud på gastronomiske eventyr. Jeg havde derfor ret høje forventninger til maden, som dog ikke er lige så avantgarde som førnævnte restaurant. På Restaurant Barr er fokus nemlig klassiske danske retter – dog med et twist. Jeg så, at Thorsten havde udtalt i et avis-interview, at maden ville blive 80% klassisk og 20% fornyelse. Derudover er prisniveauet også et helt andet – Her kan en middag inkl. øl gøres for 500 kr – måske endda billigere.
Mad er dog ikke restaurantens eneste fokus, for øl er også prioriteret højt. Det kan man blandt andet se ved, at Restaurant Barr har ansat Andreas Pedersen fra Amager Bryghus som brygmester, og da jeg har smagt mange gode øl fra deres side de senere år, så tænkte jeg, at her var der noget at se frem til.
Vi startede med at bestille øl, inden vi kastede os over menukortet. Vi havde besluttet os for at komme godt omkring mht. øludvalget, og jeg lagde ud med en 18/07 Farmhouse Ale fra Brew by Numbers. En dejlig øl som dog ikke var så frugtet som jeg havde forventet (eller frygtet – øl kan nemlig sagtens blive for frugtede til mig). Men en fin start.
Vi var noget udfordret af menukortet til trods for, at det ikke er særlig langt – men det er til gengæld også en af udfordringerne. Udvalget er ret smalt, og så er det svært at aflæse hvor store de enkelte retter var. Vi ville godt smage et bredt udvalg af maden men kunne også se, at en del af retterne var ret solide, og da øl samtidig også mætter meget, så kæmpede vi med at få sammensat en menu, hvor vi både fik smagt en masse spændende ting uden at forspise os. Men det lykkedes – blandt andet hjulpet på vej af en meget hjælpsom og tålmodig tjener.
Da vi havde bestilt, kom der kuvertbrød på bordet. Det bestod af surdejsbrød og rugbrød (ikke med på billedet) samt smør og fedt, der var rørt med bacon, løg, timian og et krydderi mere, som jeg ikke kan huske. God detalje mht. fedtet – og så smagte det selvfølgelig også godt.
Da forretterne kom på bordet, fik vi også bestilt en omgang øl. Denne gang kastede jeg mig over en af de syrlige øl, for her kunne Restaurant Barr blandt andet byde på Picnic Sour fra Brekeriet – en mild syrlig øl på rabarber. Den var rigtig lækker og forfriskende.
Samtidig passede øllen også godt sammen med den ene af de to forretter, gemalen og jeg delte – nemlig gravad skovkvæg, der var pyntet med syltede hybenroseblade. En meget spændende ret, hvor kødet fik en lidt parfumeret smag fra rosenbladene uden at det dog kom til at dominere.
Den anden forret var lidt svær at dele, da den bestod af et hønseæg serveret med sennepssauce og små stykker sild. Også en ganske lækker servering, som smeltede på tungen.
Vi skulle jo nå gennem et bredt udvalg af øl, så da vi kom til hovedretten, gik tre af os sammen om at dele en flaske Boon, Oude Geuze Black Label fra Frank Boon. En øl, der blandt andet fik guldmedalje i World Beer Cup i 2016 og som har en rating på 99% hos Ratebeer! Og ja, det er også en god øl – den har en rund og lidt frugtet smag uden særlig megen bitterhed, hvilket matchede vores hovedret ganske godt. Den hører i øvrigt til kategorien sure øl, som i den grad vinder frem i øjeblikket, men denne her hører dog til den milde/moderate ende.
Vi var nemlig tre personer, der var gået sammen om at dele en grillet torskehale, der blev serveret på en stor skive ristet brød og overhældt med smørsauce. En meget flot og enkelt anretning og en fantastisk måde at servere torsk på (så kan den udkogte 80’er-udgave godt gå hjem og lægge sig!).
Sammen med torsken fulgte der blancherede spinatblade med parmesan og ristet bacon – ovenstående tallerken delte jeg med gemalen.
Han og jeg delte også et stykke marvben, der blev serveret sammen med en kompot på umodne stikkelsbær og persille. Denne ret skuffede lidt, da den var ret lille og samtidig også ret fed i forhold til marvserveringer, jeg har prøvet andre steder (men så var det omvendt godt, at den ikke var større – det havde været alt for voldsomt).
Men torskehalen sad lige i skabet – saftig og med masser af smag. En ret, der mætter godt, og den er da også markeret som en deleret til mindst to på menukortet (og kan som ovenstående også viser sagtens strækkes til tre personer, hvis man også gerne vil have forret og dessert).
Nu lakkede det mod enden, og jeg mente derfor, at det var tid til en mørk øl. Her snuppede jeg en Broken Dream fra Siren – en dejlig fyldig og mørk øl uden for megen sødme men med perfekt bitterhed. Så lækker!
Gemalen og jeg havde hver valgt en dessert. Jeg snuppede den søde kage med flødecreme, solsikkemarcipan, brændevin og kirsebær. Desserten var dog ikke voldsomt sød, hvilket blandt andet skyldtes den milde marcipanversion, men det passede mig nu ganske godt, da den almindelige marcipan lige er en tand for sød til mig. Jeg var også glad for, at jeg ikke havde valgt en sødere øl, for det havde ikke fungeret til denne dessert, og i dette tilfælde gik det da også kun lige.
Gemalen havde kastet sig over en gammeldags flødeis med spæde grannåleskud og grønne jordbær. En ret, der ikke så ud af meget, inden man skar isen over og åbenbarede en lysegrøn midte. Meget fin detalje. Jeg blev positivt overrasket over denne dessert, der var frisk – uden at være syrlig – og med en fin cremet og mild is. Gemalen havde dog sat næsen op efter noget lidt sødere, så han fik en ekstra smagsprøve af min dessert, som passede ham bedre.
Vi var meget tilfredse med oplevelsen hos Restaurant Barr. Maden var vellavet og spændende, og vores største anke var, at der godt måtte have været bare et par retter mere at vælge imellem på menukortet, ligesom det godt måtte være tydeligere hvor store eller små de enkelte retter var (vi havde lidt det samme problem hos Restaurant 108 tidligere på året, hvor retterne også svinger meget i størrelsen). Øludvalget var der heller intet at udsætte på. Der var et bredt udvalg på hanerne, og så havde Restaurant Barr også en lang liste af øl på flaske, så der skulle gerne være noget for (næsten) enhver smag.
Lydforholdene var ikke de bedste – der var ikke gjort så meget ud af støjdæmpningen – men jeg syntes dog, at det primært var en udfordring den første times tid, hvor der var helt fyldt. Derefter tyndede det lidt ud i mængden af gæster.
Servicen var i top. Søde, hjælpsomme og hyggelige tjenere. Man følte næsten, at man var i Jylland 😉 Dejligt at opleve så fin betjening i København – betjeningen var næsten på niveau med noma!
Restaurant Barr får fem stjerner og et løfte om, at vi kigger forbi igen på et tidspunkt!