Malling & Schmidt

Malling & Scmidt, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i AarhusLige siden Klidmoster skrev om sit besøg hos Malling & Schmidt tilbage i maj måned, har jeg drømt om at spise der, og da jeg i slutningen af juni fik planlagt en weekend i Århus her i september, så vidste jeg godt, hvor gemalen og jeg skulle spise lørdag aften! Det blev ikke bedre af, at Vibeke for et stykke tid siden også kunne berette begejstret om, hvor fantastisk det var at spise på restauranten, så forventningerne skruet temmelig højt i vejret, da vi ankom til stedet og blev anvist vores bord.

Først kom der enebærrøgede kartoffelchips i et højt glas, der blev serveret sammen med en knaldgrøn purløgsemulsion. Meget spændende i smagen og lovende for det kommende måltid. Et øjeblik efter dukkede tjeneren også op meMalling & Scmidt, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Aarhusd et bolsjeglas med små allehånde saltede rapsbolsjer i, der fungerede rigtig godt med de medfølgende syltede frugter, som på spisekortet blev beskrevet som grøntsagsvingummi. Det havde de dog ikke konsistens af. Jeg ved fra tidligere anmeldelser, at stedet godt kan lide at eksperimentere med bolsjer som en del af appetizer-viften, men jeg synes stadig, det er en genial og nytænkende idé.

Malling & Scmidt, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Aarhus Dernæst kom en krukke med alt godt fra haven – i bogstaveligste forstand! Her var små fine gulerødder, radiser, blomkål, salat og spiselige blomster, der så kunne dyppes i den medfølgende rygeostecreme. Meget smukt og godt udtænkt. Samtidig fik vi også serveret nogle ret iøjnefaldende chips af tomat, broccoli samt gulerod + havtorn med en ret kæk multebærremoulade til. De var meget intense i smagen, og vi sad begejstrede og nippede dem i os, mens vi dybt fascineret kiggede på de flotte, sprøde flager.

Malling & Scmidt, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i AarhusDer var også en lille tallerken med små grønne æbler samt ferskenstykker. Æblestykkerne var små smagseksplosioner af friskhed – sådan lidt som at få noget meget intenst myntetandpasta i munden – men på den gode måde! Fersknerne overraskede også ved at være meget saftige og lækre.

Malling & Scmidt, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i AarhusMalling & Scmidt, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i AarhusVi havde joket lidt med, at det var godt, der ikke var kommet brød på bordet endnu, for så ville vi blot komme til at spise os mætte i det. Jeg ved ikke, hvad det er, men på gourmetrestauranterne laver de brød, som smager formidabelt, og sådan var det også her, hvor brødet blev serveret sammen med den første forret. Det ene var et mørkt, blødt rugbrød med lidt sej struktur, og det andet var en lille røget hvedemelsmuffin, som smagte helt forrygende. Der blev også serveret smør til, og først tænkte jeg, at det var da komplet unødvendigt – men så kom jeg til at smage på det og opdagede, at det var en meget lækker udgave med citronsmag. Mmmm! Og jeg som elsker citrussmag!

Malling & Scmidt, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i AarhusLæg mærke til, at jeg først nu kommer til forretterne – det foregående har ’kun’ været ren lir fra restaurantens side. Første forret hed ’Ved stranden’ og blev serveret på en gennemsigtig plastikpude fyldt med vand. Nedenunder puden lå noget sand, der skulle gøre det ud for havbunden, og ovenpå puden lå knivmuslinger og taskekrabbe og hyggede sig blandt tang og saltvandsemulsion. Jeg elsker, når folk gør noget ud af serveringen, og det her var jo virkelig godt udtænkt! Overtjeneren fortalte i øvrigt, at de tidligere har brugt opstillingen, men hvor der var små levende fisk inde i puden. Desværre var der mange gæster, der ikke kunne nære sig og forsøgte at prikke til fiskene gennem puden, og det fik de stakkels fisk til at dø af stress. Udover at være yderst dekorativ var retten også ganske velsmagende!

Malling & Scmidt, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i AarhusNæste forret – ‘På havets bund’ – havde også havet som tema. Her blev hummer og bundgarnsmakrel serveret sammen med havsalat og koraller på en fin strandsten midt i en tallerken af ’sand’. Det var dog ikke den ægte vare men rugbrød, der var granuleret. Det var spiseligt, men tjeneren anbefalede, at vi ikke spiste det hele. Tangen i retten fik den til at smage ret havagtig i den første mundfuld, men jeg nåede dårligt at registrere det, før smagen mildnedes. Jeg er ikke så god til tydelig tangsmag, så det passede mig rigtig godt, men samlet set var dette nok den af retterne, jeg var mindst begejstret for.

Malling & Scmidt, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i AarhusDen tredje ret havde et mere primitivt og råt udtryk. ‘Moesgaard skov’, som den hed, blev serveret med et spejdersæt (simpelt sæt af kniv, gaffel og ske) og med en solid træklods skåret ud som skål. retten bestod af gravet rødder og svampe samt gran (??), knuste frø og aromatisk bouillon, og de lækre svampe og den krydrede pølse gav god kraft og smag til den delikate suppe. Hverken gemalen eller jeg er specielt til suppe, men dette var uforskammet lækkert! Gemalen blev tilmed så inspireret af retten, at han nu pønser på at lave en suppe i stil med denne snarest muligt. Jeg protesterer bestemt ikke over den idé!

Malling & Scmidt, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i AarhusDen fjerde ret – hovedretten – hed i al sin enkelhed ‘Assedrupgaard’ og er navnet på den gård, hvorfra spisestedet får alle de velsmagende og gode råvarer. Den bestod af ungkalv stegt i tørret enggræs med markens vilde urter og cremet korn. Kødet var – ikke så overraskende – stegt helt perfekt, og vi sad begge og brummede af velbehag over de dejlige smagsindtryk og den kælne konsistens, som kornblandingen havde. Jeg sørgede også for at spise en ekstra bid brød i slutningen af retten, for desserten nærmede sig, og så ville brødet komme af bordet igen.

Malling & Scmidt, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i AarhusOg ganske rigtigt. Nu ventede kun desserten – ‘Sensommerbær’, som bestod af iskold, granuleret rødgrød, grønne blade og cremet flødeis med friske bær drysset ud over og noget knust drys, som jeg desværre ikke længere husker navnet på. Retten var let og mild i smagen – meget frisk og sommerlig – og var dermed en perfekt afslutning på et helt vildt imponerende måltid!

Jeg havde som sagt meget høje forventninger til Malling & Schmidt, og jeg blev ikke skuffet! Det her er den mest fantastiske madoplevelse, jeg nogensinde har haft, og selvom jeg ikke går på gourmetrestauranter hver dag, så siger det alligevel en del. Det her var ikke bare mad – det var ren, uforfalsket kærlighed, og det var skønt at opleve et sted, hvor madlavning er leg, kunst, spøg og alvor på samme tid, og hvor betjeningen både er professionel og humoristisk. Jeg vil give stedet mine allervarmeste anbefalinger, og da gemalen sagde til overtjeneren, at det havde været så godt, at vi kunne finde på at planlægge en tur til Århus kun for at spise på restauranten, så var det temmelig tæt på sandheden. Jeg håber, at jeg får mulighed for at spise der igen en dag!20 thoughts on “Malling & Schmidt”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *