Grillede skaftkoteletter og blomkålssalat med jordbær og mynte

Grillede skaftkoteletter og blomkålssalat med jordbær og mynte

I går faldt jeg over danske frilands-jordbær til 5 kr bakken hos den lokale Irma, da de havde sidste salgsdato. Selvom enkelte bær havde set bedre dage, så var jordbærrene generelt ganske pæne, og da de ikke skulle gå til spilde – jeg går nemlig ind for Stop Spild af Mad – så købte vi en del bakker med hjem, så de kunne omdannes til alskens gode sager.

Samme aften røg en lille håndfuld af dem i en blomkålssalat, da vi skulle grille. Jordbær giver en dejlig sødme til salater, og så er de jo smukke at se på, så det blev til en god, sprød blomkålssalat med jordbær og friskplukkede mynteblade. Salaten fik følgeskab af nogle tykke frilands-koteletter, som jeg også fandt på tilbud i Irma (hm, måske jeg bare skal handle i den butik om søndagen fremover…).

Grillede skaftkoteletter med balsamico-glasering

2 personer

2 tykke skaftkoteletter
balsamico-eddike
lidt rapsolie
salt

Tag koteletterne ud af køleskabet en halv time før, at du skal bruge dem. Smør dem med balsamico-eddike og lad dem hvile på en tallerken. Lige inden, at de skal på grillen, smører du dem med lidt rapsolie og krydrer med salt. Grill koteletterne 1½ minut på den ene side, 1½ minut på den anden side og tag dem derefter af grillen. Lad dem hvile i 3 minutter, inden de igen får 1½ minut på den ene side og 1½ minut på den anden side. Lad dem hvile i 3 minutter. Lav et lille snit i midten af den ene kotelet for at tjekke, om den skal have mere (kødsaften skal være klar). Hvis den ikke er klar, får koteletterne atter 1½ minut på den ene side og 1½ minut på den anden side, inden de tjekkes igen.

Note: Gode, saftige koteletter, der fik en fin sødme fra balsamicoen og samtidig også tilpas med grillsmag.

blomkålssalat, kål, blomkål, salat, jordbær, mynte

Blomkålssalat med jordbær og mynte

2 personer

ca. 3 høje tekrus fyldt med blomkål, finthakket eller revet på et rivejern
3-4 friske jordbær, skåret i meget små tern
5 friske mynteblade
lidt rapsolie
lidt balsamico-eddike

Vend blomkål med mynteblade og rapsolie. Vend derefter jordbærrene forsigtigt i din blomkålssalat (ikke for meget, da jordbærsaften så farver blomkålen). Hæld lidt balsamico-eddike over salaten lige inden servering.

Note: Frisk, sødmefuld og sprød blomkålssalat, som mætter godt og smager af sommer.



2 thoughts on “Grillede skaftkoteletter og blomkålssalat med jordbær og mynte”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *