Salt lassi – indisk yoghurtdrik
Sidste ret i forbindelse med mit indiske benspænd er en drik – en yoghurtdrik for at være helt præcis. Det indiske køkken kan naturligvis også byde på interessante drikkevarer, og her er lassi-drikke de mest almindelige. Du har muligvis prøvet en mango lassi, men har du prøvet en salt lassi? Jeg serverede begge dele den dag, hvor gemalen og jeg spiste palak paneer og indisk kyllingestuvning. Du kan finde en opskrift på mango lassi her, og herunder kommer opskriften på den salte lassi.
Salt lassi
1 drink
1½ dl yoghurt naturel
½-1 dl iskoldt vand
en kvart tsk salt
½-1 tsk ristet spidskommen
evt. et par isterninger
Pisk yoghurt, salt og spidskommen sammen. Tilsæt vand. Mængden af vand afhænger af hvor tyndtflydende du ønsker din salt lassi. Put evt. et par isterninger i, så drikken bliver ved med at være kold under hele måltidet. Servér drikken med det samme, da den skal drikkes iskold.
Note: En dejlig mild yoghurtdrik, som er særdeles populær, hvis du serverer stærkt krydret indisk mad. Jeg synes, en salt lassi er et fint alternativ til en mango lassi, selvom sidstnævnte fortsat er min favorit. Du kan eventuelt lave begge varianter, når du serverer indisk mad, og så kan folk eksperimentere med, om de foretrækker en sød eller en salt lassi til maden.
Ja, har prøvet salt et par gange, men ikke faldet for dem (men der findes også steder der serverer mango lassi som ikke er i en god kvali, så måske jeg har været uheldig).
For nylig prøvede jeg en med vistnok jordbær inde i kødbyen – desværre var vi der før kl 17, så ingen promiller og intet andet end boxe 🙁
Jeg prøvede en med blåbær på et tidspunkt – det fungerede ok 🙂
må indrømme jeg er mest til mango lassi
Sådan tror jeg, de fleste har det – den søde udgave vil oftest vinde over den salte 🙂