Restaurant Vandvid
Det er ved at være et stykke tid siden, men vi var faktisk forbi Restaurant Vandvid i Sydhavn kort tid inden sommerferien. Jeg er stadig bagud mht. restaurantanmeldelser, og derfor kommer den først nu. Restaurant Vandvid holder til på en (hus-)båd ved Sluseholmen, og vi var der heldigvis en dag, hvor det kun blæste moderat. Når man spiser på en båd, vil man jo helst ikke have høj søgang imens. Desværre blæste det for meget til, at vi turde sidde udenfor, men så var det godt, at selve restaurantlokalet var ret hyggeligt.
Vi lagde ud med en sommerdrink – jeg mener, at det var en rabarbermojito. Den så meget indbydende ud, men smagte desværre næsten ikke af noget.
Restaurant Vandvid har et a la carte kort, men det er nu ret fristende at tage deres seks retters menu, så det gjorde vi naturligvis, for så kunne vi smage en masse forskelligt.
Forretten kom på bordet, og den bestod af en knaldorange gulerodssuppe med sprøde croutoner og rodfrugtschips. En cremet sag som smagte ganske fint, men den efterårsagtige ret virkede lidt malplaceret på en smuk sommerdag.
Næste ret var smuk og farverig anretning med ørredmousse, der var stukket brødflager i og anrettet på en spraglet salat. Både denne ret og de resterende retter blev anrettet på fade, så ovenstående portion er til to personer. Salaten var dejlig frisk, mens moussen var lidt vag i det, selvom den havde fået rigelig salt.
Næste ret bestod også af fisk – nemlig stegt torsk serveret med fennikel og en sødlig sauce – jeg mener, den var lavet på græskar. Torsken og fenniklen gik godt sammen, men jeg var ikke så vild med den sødlige sauce til – den fyldte for meget smagsmæssigt.
På det her tidspunkt var jeg allerede ved at være mæt, og vi var kun halvvejs! Portionerne var lige en anelse for store i forhold til, at flere af dem var forholdsvis fyldige, og det var i sommersæsonen, hvor mange (inkl. undertegnede) ikke har nær så stor appetit som om vinteren.
Men vi var nu nået til selve hovedretten – langtidssimret kalvekød serveret med en grøntsagsbøf og en grøntsagscreme. En god solid ret med masser af smag – men ligesom med suppen virkede det en anelse malplaceret at servere en simreret om sommeren.
Så kom der ost på bordet, og her delte vi denne servering med tre forskellige slags oste. Jeg ved desværre ikke hvilke, da de ikke blev præsenteret, men vi gættede på, at der blandt andet var en gorgonzola og en brie. Et meget klassisk (og lidt kedeligt) valg, men dog oste jeg godt kan lide.
Til gengæld var tilbehøret en behagelig overraskelse – udover oliven og lidt sødt til ostene, var der også et lille udvalg af knækbrød samt et glas æblemjød, som smagte skønt. Et rigtig fint supplement til ostene.
Sidst men ikke mindst var der selvfølgelig dessert. Den bestod af en chokoladecreme med toppe af flødeskum, en form for kiks samt en bærkompoto og noget syltet frugt. Desværre var chokoladecremen grynet og smagte ikke specielt spændende, og desserten var derfor ikke videre vellykket.
Betjeningen var høflig og smilende men også en anelse usikker – jeg tror, den ene af tjenerne var helt ny, hvilket i så fald kan forklare det. Jeg tror dog ikke, at det var deres skyld, at middagen trak i langdrag og kom til at vare langt over tre timer, selvom der ikke en gang var halvt fyldt i restauranten.
Jeg var desværre ikke imponeret over maden. Flere af retterne manglede tilsmagning (eller i dessertens tilfælde var der problemer med konsistensen), og de bedste retter var de fyldige efterårsretter, der virkede lettere malplacerede på en solskinsrig sommerdag. Jeg havde ellers sådan håbet på, at det ville være en god spiseoplevelse, for jeg synes, at Restaurant Vandvid virkede som et hyggeligt sted, og jeg kan godt lide, at restauranten satser på grøntsager og krydderurter af egen avl samt fra små lokale producenter.
Jeg ender på 2 stjerner med pil op til Restaurant Vandvid.