Restaurant Syv Ni 13
Som jeg nævnte i indlægget om Restaurant HOS, så har gemalen og jeg været i Aarhus for at fejre bryllupsdag, og her endte vi med at spise hos Restaurant Syv Ni 13 om aftenen. Her kan man få en syvretters menu inklusiv snacks for 479 kr, og det lød ret fristende, så det måtte vi prøve. Retterne kommer som deleretter – undtagen desserten – så de følgende serveringer var vi to om at spise.
Den første snack var tapioka-chips toppet med purløgsmayo og hvidløgsspirer. En frisk og sprød lille hapser med lidt kant fra de to typer løg.
Den næste appetizer var (endnu) mere syndig, for den bestod af kartoffelkugler fyldt med trøffelcreme og toppet med havgus-ost og karse. Her skulle man passe på, når man bed i kartoffelkuglen, men det var også det eneste, jeg kunne udsætte på den. Dejlig servering!
Tredje og sidste appetizer bestod af oksecarpaccio, der var fyldt med en kraftig glace-gelé og hakkede pistacienødder. En lidt anderledes kombination, der dog fungerede glimrende.
Nu gik vi over til de lidt større retter (med streg under større – det vender jeg tilbage til). Den første ret, vi delte, var store ravioli fyldt med græskarcreme, der lå i en muslingesauce. I øvrigt toppet med karse og en sprød flan lavet på… ost? Mmm, dejlig ret. De saftige ravioli var fint afstemt med den milde, skummende muslingesauce.
Den næste ret var en kompakt sag i form af bagte jordskokker vendt i en cremet ostesauce og toppet med tynde skiver æble. Det føltes ret meget som en tilbehørs-servering og ville måske have været bedre at servere med svinekødsretten, der kom senere i menuen. Men ellers igen en dejlig ret. Jeg elsker jordskokker og mener, at de er obligatoriske i efterårskøkkenet, så det passede mig fint, at de indtog en hovedrolle i en af retterne.
Sidste ret i dette heat (som vi faktisk spiste først, for det passede bedst i rækkefølgen) var marineret laks, der var toppet med tynde strimler af agurk og kombineret med dild og mayo. Lækre, saftige stykker fisk, der var kombineret med en simpel men passende mængde agurk og dild. Helt som det skal være.
Ingen god menu uden saftigt kuvertbrød til. Det kom på bordet under disse serveringer – naturligvis med lidt rørt smør til. Det var nu ikke fordi, at vi savnede brød til maden – portionerne var riiigelig store til os!
Nu kom de næste tre retter på bordet – det, der skulle være hovedretterne. Her fik vi en deletallerken med karamelliserede rødder vendt i romesco, dressing samt ristede mandler. En enkel men meget efterårsagtigt grøntsagsret og helt, som den skulle være.
Rodfrugtsretten blev suppleret af langtidstilberedt svinekød, der blev serveret med en fermenteret sauce samt sagtbagte beder. Kødet var forholdsvis fedtholdigt men passede godt sammen med rodfrugtsretten.
Den sidste ret – som vi burde have spist først af de tre – var en vandbakkelse (til hver person) fyldt med svampestuvning og toppet med frisèesalat. Og ja, det var lige så syndigt, som det lyder. Eneste problem var, at den var næsten kold, da vi nåede til den, så vi burde have startet med denne servering. Og det var vores fejl.
Nu holdt vi en pause, for… ja, vi var rimelig mætte på det tidspunkt og kunne sådan set godt have nøjedes med mindre. Selvom vi har været i det jyske mange gange, så bliver vi ved med at glemme, at der også serveres store portioner på mange af de aarhusianske restauranter. Af en eller anden grund bliver vi ved med at tro, at portionsstørrelsen i den jyske hovedstad må være næsten ligesom i København, men nej – mange restauranter i Aarhus har faktisk ganske svulmende portioner sammenlignet med de københavnske restauranter. Selvfølgelig undtagen de allerdyreste restauranter i Aarhus.
Men tilbage til maden. Desserten (igen portionsanrettet) bestod af skovbærfromage, der lå på en bund af mazarinkage, og så var den toppet med tørret marengs. Heldigvis en lille frisk servering, for vi var som sagt ret mætte på det tidspunkt ret mætte, men også en fin balance i forhold til sødme, syre og fedme. Dejlig afslutning på en på alle måder skøn middag.
Maden hos Restaurant Syv Ni 13 var fantastisk. Varieret, lækker, velsmagende og i rigelige mængder! Personligt ville jeg nok skære en ret fra eller justere lidt på portionsstørrelserne, men det kan også bare være mig, der ikke har lige så megen appetit, som da jeg var i 20’erne 😉
Betjeningen til gengæld var… endnu bedre! Vi var jo allerede blevet charmeret helt ned under dugen tidligere på dagen, da vi besøgte Restaurant HOS i Odense, men tjenerne hos Restaurant Syv Ni 13 udstrålede i den grad også overskud og glæde, og de sørgede for en rigtig god stemning.
Jeg mener, at menuen er et fund for de penge, og når man samtidig får en så hyggelig aften på grund af rigtig god betjening, så er der ikke meget mere, man kan bede om.
Jeg ender på fem stjerner med stor pil op til Restaurant Syv Ni 13.
Jordskokker og ostesovs?
Sign me up.
Nemlig! Efterårsudgaven af comfort food!