Restaurant Møf

Restaurant Møf

I sidste uge spiste jeg på Restaurant Møf i Aarhus. Jeg brugte nemlig weekenden i det jyske sammen med gemalen, men som jeg skrev i går, så tyvstartede jeg på restaurantbesøgene om torsdagen, hvor jeg var på Restaurant Nögen.

Hos Restaurant Møf kan du vælge mellem en menu på tre retter til 375 kr eller selv kombinere nogle retter fra a la carte menuen. Du kan også gå all in og vælge den samlede pakke, der indeholder velkomstdrink og snack, fire retter, vinmenu samt kaffe og ‘møfling’. Den koster 1099 kr, og den valgte vi.

Der kom først tre delesnacks (den øverste fik vi dog i hver sin skål), der bestod af rødbede med gochujang-sauce, krustade med jordskokker samt flæskesvær med limecreme. De var glimrende – dog føltes sværene lidt seje og kunne godt have brugt lidt salt.

Det var tid til forret – men først kom der en lille kurv med malt-surdejsbrød og pisket brunet smør, der lignede marengs ved første øjekast 🙂

Selve forretten bestod af lun fisk, saltbagte rødder og græskar samt en sauce lavet på brunet smør. Her var en fin balance mellem tilbehøret og fisken, så hverken sauce eller grøntsager kom til at overdøve den milde fisk.

restaurant Møf, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Aarhus

Der kom en mellemret på bordet – kalvetatar med berbere (krydderiblanding), røget mayonnaise, saltet citron samt små stykker sprødt kyllingeskind. Jeg kunne godt lide den friske smag, som tataren fik i denne kombination, så den ikke ‘druknede’ i mayonnaise eller alkohol.

restaurant Møf, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Aarhus

Aftenens hovedret emmede af efterår! Den bestod af stegt due og andehjerter, der blev kombineret med letgrillet radicchio, beder, brombær, tyttebær og en sauce lavet på marv. Det smagte simpelthen så skønt!

restaurant Møf, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Aarhus

Vi var ved at være godt mætte, men der var liiiige en ret tilbage – og det var selvfølgelig desserten. Her fik vi karamelliseret æblekompot med æblesorbet, calvados og kardemommecreme. En meget elegant og utrolig velsmagende dessert. Så yndig og lækker.

restaurant Møf, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Aarhus

Maden rundes af med kaffe og en ‘møfling’ – en lille sød drink, der er lidt Bailey-agtig. Jeg sprang kaffen over, men drinken var udmærket.

Vinmenuen var desværre ikke voldsom interessant – og tjeneren, der præsenterede vinene, vidste heller ikke meget om de enkelte vine, så vi burde nok have delt en flaske i stedet eller prøvet nogle af de andre drikkevarer.

Servicen svingede noget undervejs. Af en eller anden grund fik et par, der var ankommet senere end os, ofte serveringerne før os og endte også med at kunne tidligere. Tjenerne blev hurtigt opmærksomme på det, men ændrede af en eller anden grund ikke tilbage på rækkefølgen. Det virkede en anelse sært.

Jeg ender på de fire stjerner til Restaurant Møf. Retterne blev bedre og bedre, jo længere i menuen vi kom. Vinmenuen var til gengæld ikke noget særligt, og servicen kunne også godt have været bedre.



1 thought on “Restaurant Møf”

  • Man bliver helt lækkersulten – men så var mausen da også fyldt til bristepunktet.
    Venlig hilsen
    Charlotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *