Restaurant Miró
I sidste måned fik jeg indfriet et gammelt ønske, da vi spiste hos Restaurant Miró i Aarhus. Restauranten eksisterede i 26 år, men lukkede i 2016, da ejeren ville prøve noget andet. Han startede en butik med fokus på vin og specialvarer men savnede dog kontakten til restaurantgæsterne så meget, at restauranten genåbnede i 2018 – dog i en ny version.
Restaurant Miró har en fast menu på fem retter til 498 kr. Der er vinmenu, der passer til, der koster det samme som menuen, og så kan man tilkøbe enkelte retter.
Vi fik tre små appetizers til at starte på. Et lille fint blad foldet om lidt tatar (så vidt jeg husker), nogle friterede kugler samt asparges-broccoli dækket af poppede ris.
Der kom også noget dejligt kuvertbrød med sprød skorpe – selvfølgelig med smør til.
Første ret var en spændende kombination af røget laks, masser af silderogn samt yuzu. Fedt at se silderogn indarbejdet i menuen, for dem ser man sjældent, men desværre var retten lige til den salte side.
Den næste ret havde også lånt fra havet. Den bestod af stykker af bakskuld kombineret med kogte kartofler og en peberrodssauce. Meget fint anrettet i et dybt, smalt fad. De milde kartofler og den afdæmpede sauce passede godt sammen med den kraftige tørrede fisk.
Den tredje ret var – i mine øjne – en rigtig septemberret med masser af lækre majs! Det er en af de bedste råvarer i august og september, og i denne ret fik den rigtig lov til at fylde. Majsene blev serveret sammen med en perlehøneroulade og en sherrysauce. Meget lækker men igen en ret, der desværre var oversaltet.
Vi var nu nået til hovedretten, som var meget simpelt anrettet. Et stykke kalvekød serveret med små stykker af langtidssimrede selleri og rørhatte med lidt sauce til. En enkel men velsmagende ret. Den vil nok være lige lovlig lille, hvis du har en solid appetit, men vi gik dog ikke sultne derfra.
Som aftenens søde punktum fik vi en kage lavet på æble, tonkabønner og karamel, der var pyntet med nødder og andet godt samt serveret med en kugle vaniljeis. Den havde en dejlig varm og sød smag, der fik en til at tænke på de første efterårsdage, og det var en meget fin afslutning på måltidet.
Vi fik vinmenuen til maden, og det var et meget fint match med skønne, nuancerede vine til de forskellige retter. Det var ret ærgerligt, at et par af retterne havde fået for meget salt, for det var dejligt at se retter, hvor køkkenet turde bruge lokale råvarer, der ellers ikke optræder så tit på restauranternes menukort.
Servicen var fin – smilende og venlige tjenere. Vi nåede også kort at tale med ejeren, der dog måtte gå tidligt og ellers gør en del ud af personlig betjening.
Vi havde en dejlig aften hos Restaurant Miró. Måske ikke helt så vælt-mig-bagover, som den gamle restaurant var, men en ganske gedigen spiseoplevelse.
Jeg ender på fire stjerner med pil op til Restaurant Miró.
Hvor er I gode til at komme rundt og prøvespise restauranter! Min bror bor nær ved Aarhus, og jeg får lyst til at invitere ham på Restaurant Miró 🙂
Så må du endelig også tjekke den kommende uges blogindlæg, for der kommer et par anmeldelser mere fra Aarhus 🙂