Restaurant Kul
For et par uger siden var gemalen og jeg på restaurant sammen med Onkel Rejsende Mac og hendes kæreste. Denne gang havde vi udset os Restaurant Kul, der ligger i Kødbyen, hvor der nærmest åbner et nyt spændende sted hver uge. Restaurant Kul betegner sig selv som et multinationalt køkken, og her kan man både få små fine anretninger og funky drinks. Begge dele skulle vi naturligvis prøve.
Stedet anbefaler 3 retter samt en dessert for at blive mæt, så det valgte gemalen og jeg. Venneparret valgte hver især en forret men delte derefter en af de to deleretter, restauranten har på menukortet (og så tog de selvfølgelig også dessert til sidst).
Jeg elsker, når restauranter har spændende drinks på menukortet, så det valgte jeg naturligvis – en ‘Nr. 0′ med vodka, vanilje, lime og blåbærskum. En smuk og velsmagende drink, men ikke specielt handy med det mørkelilla skum. Her savnede jeg et sugerør, for jeg måtte hele tiden tørre mig om munden, hver gang jeg havde nippet til drinken. Men ellers en fin og spændende smagssammensætning.
Lige inden vi fik første servering, blev dette bræt med luftige svampeformede briochébrød stillet foran os. Lette og dejligt bløde – de forsvandt hurtigt!
Så var det tid til første ret. Min kære husbond kender mig godt, så han var slet ikke overrasket, da jeg med det samme udpegede krabberetten som en af dem, jeg ville have den aften. Jeg støder sjældent på krabbe – både hos restauranter og hos fiskehandlere – så når muligheden endelig byder sig, tager jeg den som regel. Dette fine krabbekød blev serveret med lilla asparges (det kan ses på toppene) og en meget tynd og sprød brødskive. Retten havde desuden fået et touch af tamarind. En frisk og mild ret, som havde en god balance.
Denne næste ret bestod også af gode sager fra havet – i dette tilfælde ørred med rogn samt nashi-pære skåret i tynde skiver og drysset med vanilje. Meget interessant og kreativ anretning – især fordi nashi-pæren ved første øjekast lignede fisk. Smagsoplevelsen var meget unik og derfor også lidt svær at beskrive. Jeg var ikke 100% op at ringe over den, men jeg syntes, den var meget interessant. En modig kombination.
Tredje ret var denne lille servering med meget møre kalvebrisler smagt til med tikka masala og serveret med røget yoghurt og tomater. En dejlig servering, der desværre forsvandt alt for hurtigt.
Jeg syntes i øvrigt, at portionsstørrelserne svingede en del på Restaurant Kul, hvilket gjorde det svært at vurdere, hvor mange retter man havde brug for. En af gemalens retter med dybstegt blæksprutte var for eksempel ret stor og solid, og havde retterne generelt været på den størrelse, havde jeg kun haft brug for to retter. Men de retter, jeg valgte, var ret små, så jeg blev langt fra mæt af tre retter. Så det var heldigt, at vores venner havde valgt en deleret. Den viste sig nemlig at være voldsom stor, og her kunne de to sagtens spise sig mætte og endda give gavmilde smagsprøver til os andre.
Mens vi ventede på desserten, var det tid til endnu en drink – denne gang en af tidens populære drinks, nemlig Aperol Spitz. En herlig sød sommerdrink, som ville passe perfekt til det lækre sommervejr, vi havde i sidste uge (og så glemmer vi lige alt om, at vi spiste på Restaurant Kul på en kedelig regnvejrsdag…).
Aftenens sidste servering var jordbær med fløde, peanutbuttercreme og ingefær-is. Her var serveringen lige lovlig casual til min smag og lignede mest noget, der var klasket sammen i en fart. Lidt synd, når nu mange af de andre retter på Restaurant Kul var så flot anrettet (gemalen fik for eksempel nogle virkelig flotte vilde rejer). Ingefær-isen var desværre ret anonym, så det mindede mest om jordbær med en fed vaniljecreme, der havde et touch peanutbutter over sig. En okay dessert, men ikke helt så fancy og nyskabende, som den lød på menukortet.
Servicen var til gengæld rigtig fin. Søde, opmærksomme og hyggelige tjenere, der virkede engagerede. Der var i det hele taget en fin stemning på stedet, selvom det tog lidt tid, inden restauranten blev fyldt op. Selvom Restaurant Kul ligesom så mange andre steder i Kødbyen er underlagt at have hvide fliser på væggene og hårdt klinkegulv (det gør sig blandt andet også gældende hos Warpigs), så har de alligevel formået at shine lokalet så meget op, at det blev både hyggeligt, behageligt og elegant.
Restaurant Kul har bestemt potentiale, men der var et par ting undervejs, som jeg ikke syntes fungerede optimalt. Men en god stemning og søde tjenere trækker op, og jeg ender derfor på fire stjerner med en pil op.
Smukke billeder – og det du fortæller lyder meget spændende. Et sted jeg godt kunne tænke mig at besøge 🙂
Det var også en ganske fin oplevelse. Jeg kunne godt finde på at besøge stedet igen 🙂
Fin gennemgang!
Jeg pønsede faktisk på at tage et smut forbi Kul sidst jeg var i KBH, men tiden løb fra mig. Det kunne godt være jeg skulle afsætte tid til at tage forbi og nørde lidt.
Anretning og sammensætning ser om ikke andet utroligt godt ud 🙂
Mange tak! Ja, det er skønt, når restauranterne kæler for detaljerne. Hvis du tager forbi Kødbyen på et tidspunkt, så prøv også Warpigs – saftige texanske bbq-udskæringer og lækre Mikkeller-øl 🙂