Rbabarrab ølbar
I sidste uge havde jeg fornøjelsen af at være på Rbabarrab sammen med min belgiske ven. Rbabarrab er en ny københavnsk ølbar, der åbnede for et par måneder siden, og den havde fået ret god omtale, så vi fik lyst til at undersøge stedet.
Vi var lidt overraskede over, hvor lille ølbaren var. Der var måske plads til 18-20 personer (måske lidt flere, hvis man hang ud ved den lille bardisk), og indretningsmæssigt var der ret koldt og neutralt med de hvide vægge. Den knaldgrønne drage livede dog gevaldigt op.
Rbabarrab har en række spændende mikrobryg på hanerne, og dem skulle vi naturligvis smage.
Vi plejer som regel at vælge noget forskelligt, så vi også kan smage hinandens øl, men ved det første valg kom vi begge til at vælge den samme. Det gjorde dog ikke noget, for det var en dejlig øl – en Hall Blanc & Mandarina af Brew by Numbers. Frisk og forholdsvis mild.
Rbabarrab kan også byde på lidt at spise, og jeg kunne ikke stå for, at de blandt andet har luksustoasts, så vi delte en toast med gedeost, honning, oliventapenade og valnødder. En dejlig saftig og sprød sag, hvor der var skruet godt op for smagen. Herligt! Den kunne nærmest spises som dessert, men vi brugte den dog som forret.
Herefter hentede vi et par øl mere – og huskede denne gang at prøve noget forskelligt. Jeg kunne selvfølgelig ikke dy mig og gik linen ud med en Cucumber Saison fra Pipeworks! Ja, en øl med agurkesmag! Den var helt sikkert ret anderledes end de øl, jeg ellers er stødt på, men det fungerede fint, og jeg kunne godt forestille mig, at sådan en øl vil være god på en varm sommerdag.
Så var det tid til lidt mere mad. Lige ved siden af Rbabarrab ligger pizzeriaet Itzi Pizi Pitza, og hvis man bestiller en pizza på ølbaren, leverer pizzeriaet den kort tid efter (advarsel til rucola-skeptikere – der var rucola på de fleste af de pizzaer, man kunne bestille den aften).
Vi delte en pizza, og den var rigtig god (især til 80 kr – der kommer man let højere op i København, hvis man skal have en god pizza). Dejlig saftig og velsmagende bund med letkrydret topping.
Vi sluttede aftenen af med – ja, rigtigt gættet – endnu en øl. Her var vi ovre i de mørke tunge øl. Jeg snuppede The Bluebird fra All In/Lycke, som var en mediumkraftig stout, der havde en god balance mellem det bitre og let sødmefulde. Min ven snuppede en lidt tungere og sødere stout, og selvom vi begge kunne lide den andens øl, så var vi også enige om, at den, vi selv havde valgt, var den bedste 🙂
Rbabarrab var en positiv oplevelse både hvad angik det spændende øludvalg og det lille men gode udvalg af mad. Jeg savnede lidt mere hyggelige omgivelser, men det kan være, det kommer. Under alle omstændigheder er det et sted, jeg gerne kigger forbi igen.
Fem ølglas herfra til Rbabarrab.
Ps. Nej, jeg ved ikke, hvordan navnet udtales. Det er måske det mest negative, jeg kan sige om stedet, for navnet gør det helt umuligt at referere til stedet, når man omtaler det over for venner og kolleger.