Larb gai og mangosalat
450 g kyllingefilet, kåret i strimler
lidt olie til stegning
8 spsk jasminris
2 rødløg, skåret i tynde skiver
4 forårsløg, skåret i tynde skiver
et bundt frisk koriander, hakket
saften fra to citroner
4 spsk sukker
2 spsk fiskesovs
lidt chilipulver
Hæld de ukogte ris på en pande og rist dem ved middelvarme, indtil de er gyldne. og varm dem langsomt op. Rist dem på panden til de er gyldne og giv dem så en omgang i minihakkeren, blenderen eller hvad du nu har, der kan finthakke dem godt og grundigt.
Steg kyllingestykkerne i en smule olie, til de er gennemstegte, og kom dem i et fad, hvor du vender dem med resten af ingredienserne. Smag til med sukker, fiskesovs, citronsaft og/eller chili. Servér retten med det samme.
Note: Lækker og frisk ret, som er utrolig let at lave. Den største udfordring er faktisk at få fat i koriander, og det måtte jeg få en af gæsterne til, for jeg havde ikke heldet med mig. De sprøde små riskorn var ret fascinerende og gav et godt ‘knas’ til retten.
Mangosalat
6 personer
1 lille iceberg salat
isterninger
1 mango – moden men fast
½ dl friskpresset appelsinsaft
(uautoriserede bønnespirer)
Iceberg salaten skylles godt. Du bør nok rive bladene i mindre stykker, men jeg valgte at snitte dem til fine strimler. Hæld salaten i en stor skål med masser af koldt vand og hæld godt med isterninger i. Det er et rigtig godt trick til at gøre salaten ekstra sprød og lækker, og du kan samtidig lave salaten tidligere i madlavningen, end du ellers ville gøre. Lad salaten ligge i isvandet i en halv time inden servering – hæld flere isterninger i, hvis de første smelter for hurtigt. Skær mangoen i smalle skiver og bland dem med den afdryppede salat same appelsinjuice.
Note: Enkel, frisk og sprød – rigtig fin som tilbehør til den foregående ret.
Jeg bliver SÅ sulten – du burde have en advarsel på din blog – lidt a la hvis man kommer ind på en blog eller hjemmeside med indhold til dem over 18.
Sådan som: Er du sikker på du vil fortsætte – du bliver sulten og med tiden meget meget tyk.
Ej, det ser så lækkert ud, som altid.
Grith – hehehe! Nu lægger designet ikke ligefrem skjul på, at det er en madblog, så det må da være advarsel nok 😀
Men denne ret er nu ikke så kalorietung igen, så no worries 😉
Ser lækkert ud. Jeg var ud og spise igår og fik Larb Gai.
Hej Piskeris 🙂
Fantastisk opskrift.. Det lyder så lækkert 🙂
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
Uhm, det lyder meget, meget lækkert, Piskeris! Skal helt sikkert laves i vores køkken her også. Tak for dejlig inspiration 🙂
Det ser i hvert fald ufattelig lækkert ud – det må da lige på den, efterhånden, berømte liste 🙂
Mange hilsner
Birthe
Mmmm.. Det ser vel nok lækkert ud, og så er jeg helt vild med mango for tiden! Tak for altid spændende og inspirerende indlæg – Dette her må bestemt prøves 🙂 Kh. MetteSofie
Line – tak skal du have 🙂
Miss A – mange tak. Det var også dejlig frisk og sprødt – lige noget jeg har abstinenser efter oven på den lange vinter 🙂
Madame – selv tak – og god fornøjelse med det 🙂
NYBH – det kan også anbefales – uha, og jeg tør efterhånden ikke kigge på min liste længere 😀
Ugler i mosen – tusind tak! Mangoen er også en skøn råvare, og jeg får ikke altid brugt den så meget, som jeg gerne vil, så det var dejligt at få den igen 🙂