Klassisk Fisk
I sidste uge var jeg tre dage i dejlige Jylland sammen med gemalen. Det er efterhånden blevet en vane, at vi skal opleve/genopleve en ny egn af Danmark i løbet af sommerferien, og det er jo ikke så ringe endda 🙂
Den første dag var vi i Aarhus, som ikke kun er befolket af en masse flinke mennesker – byen har så sandelig også et spændende og ret varieret udvalg af restauranter. Jeg har længe ønsket at prøve fiskerestauranten Klassisk Fisk – en søsterrestaurant til Klassisk 65, som jeg i øvrigt godt kan anbefale.
Det flaskede sig så heldigt, at Klidmoster + kæresten gerne ville med på Klassisk Fisk, så der var lagt op til nogle hyggelige timer.
Da vi mødte op ved Klassisk Fisk, blev vi dog mødt af en lukket dør og en kok, der tålmodigt ventede på, at en assistent ville dukke op med en nøgle. Det faste personale var nemlig taget på Skanderborg Festival, hvor restauranten har en bod under festivalen, og så var der nogen, der havde fejlet i nøgleoverleveringen. Ikke så snedigt. Heldigvis var det godt vejr, så vi kunne sagtens overleve nogle ekstra minutters ventetid, men det betød så også, at madlavningen tog noget længere tid denne dag, eftersom kokken kom senere i gang end ellers, og at han var alene om at lave maden og samtidig måtte betjene gæsterne.
Vi brugte den ekstra ventetid på at nyde et glas mousserende vin på husets regning. Under resten af måltidet drak vi dog vand og hyldeblomstsaft, for der var ret varmt den dag (også i restauranten), så vi var ret tørstige.
Jeg havde lidt håbet på at kunne prøve restaurantens store fiskeanretning, men den kunne kun bestilles om aftenen denne dag, så jeg valgte i stedet to mindre retter.
Første ret var et stjerneskud – i Klassisk Fisk fortolkning. Det var et forfriskende bud på en sund og moderne udgave af den klassiske frokostservering. Jeg må dog indrømme, at der gerne måtte have været lidt mere dyppelse og evt. nogle sprøde rugbrødscroutoner for lige at give det sidste pift til retten, men dejligt med et stjerneskud, hvor der er brugt friskfangede fisk, der ikke er dybstegt til døde.
Det var dog den næste ret, der var min klare favorit – nemlig kongekrabbe med agurkestrimler og ristede macadamia-nødder. En lækker ret med store stykker krabbe i en spændende kombination med agurk og nødder. Det er en smagssammensætning, jeg ikke før er stødt på, men den fungerede overraskende godt. Virkelig kræs.
Klassisk Fisk var som sagt underbemandet denne dag, hvilket først og fremmest var synd for ham, der var alene på arbejde – vi andre var jo i godt selskab og havde masser af tid. Jeg synes dog ikke, jeg kan bedømme serviceniveauet på restauranten, da det ikke lod til at være en særlig repræsentativ dag pga. Skanderborg-misforståelsen. Serviceniveau er derfor helt udeladt af karaktergivningen.
Jeg ender på 4 solide stjerner til Klassisk Fisk, og jeg vil bestemt ikke afvise, at restauranten er endnu bedre på en almindelig, fuldt bemandet dag. Det er da også en restaurant, jeg gerne vender tilbage til, for gode fiskerestauranter er der alt for få af her i Danmark, og Klassisk Fisk lader til at høre til denne kategori.
Eeej hvor ser det lækkert ud 🙂
4 stjerner er også flot 🙂
//www.neronoir.dk
Det var bestemt også udmærket! Dejligt med en fiskerestaurant – flere af dem i DK, tak 🙂
Tak for sidst, det var super hyggeligt. Ja, du har helt ret – lidt sprødt knas ville ha’ gjort stjerneskuddet ekstra godt 😉
Er spændt på om du også skriver om Chido?
Det var det nemlig ♥
Det kan du tro. Jeg regner med at skrive en anmeldelse i slutningen af sidste uge – jeg har dog lige et par andre Jyllands-anmeldelser, jeg skal have skrevet inden da 😉
Jeg har også gode mindre fra Klassisk Fisk – hvor jeg fik deres lækre fiskefad. Min veninde tog en anden veninde med en anden gang, hvor det dog haltede gevaldigt med servicen, så ud fra din oplevelse kan det være det er ret svingende. Men hvis bare maden og selskabet er godt… 😉
Jeg er så misundelig på det fad 😀
Hej Piskeriset.
Synd I ikke fik den fulde oplevelse hos Klassisk Fisk. Det er normalt super godt der, og jeg kan fortælle, at alt var perfekt på deres Smuk Fisk i bøgeskoven. 🙂
Hilsen Ellen
Det er godt at vide – tak 🙂