Jordbærgin med twist
Gemalen fik en jordbærgin til sin fødselsdag i sidste måned, og den har jeg set frem til at prøvesmage, for jeg elsker at prøve nye ting – også selvom jeg er lidt skeptisk, når det kommer til forskellige slags alkoholbrands, der tilsætter ekstra smag. I bund og grund foretrækker jeg en klassisk gin & tonic, men det kunne jo være, at dette var en positiv overraskelse.
Denne jordbærgin er af mærket GinMG, og jeg smagte på den, inden jeg blandede en gin & tonic. Den har en ret tydelig og sød jordbærsmag, men smagte ikke syntetisk. Jeg kombinerede den med en tonic fra Fentimans. Jeg blandede den i forholdene 2 dele gin til 3 dele tonic, for jeg kan godt lide kraftige gin & tonics.
Jeg har jo kagepynts-benspænd, og jeg så dette drink-eksperiment som en glimrende anledning til også at få brugt noget kagepynt. Du kender sikkert tricket med at køre kanten af et drinkglas i lidt lys sirup eller honning, inden man dypper det i sukker eller salt. Samme trick kan man naturligvis også gøre med kagepynt, så det gjorde jeg.
Jeg var dog ikke færdig med at eksperimentere, så jeg dryssede også lidt lakridsgranulat i drinken for at give jordbærsmagen lidt modspil. Er du typen, der godt kan lide kombinationen af jordbær og chokolade, så kan du evt. dyppe kanten af glasset i lidt fintrevet chokolade. Jeg satser på at lege videre med ginnen, når vi kommer lidt tættere på sommer og atter har frisk mynte i haven, for det tror jeg også kan være ret lækkert at kombinere med en jordbærgin.