Fiskevafler
Disse fiskevafler opstod meget spontant i går, da jeg bagte æggevafler. Det lyder måske lidt mærkeligt, men jeg havde kort tid inden købt fiskefars på tilbud (fra fiskehandler), og når nu vaffeljernet var varmt, så skulle man da være et skarn, hvis man ikke udnyttede det!
Såeh… jeg vaflede altså noget fiskefars. Og det holder 100% Det er en meget sjovere måde at lave fiskefrikadeller på. Og så kan du jo bruge disse fiskevafler som fyld i fiskeburgere.
Fiskefarsen er som sagt købt, men den kan du sagtens selv lave, hvis du har noget frisk lys fisk, som du kan findele i en foodprocessor inden. Det mest oplagte er at bruge torsk, men du kan også bruge andre lyse fisk samt laks.
Du er velkommen til at putte flere krydderier i farsen, men jeg holdt mig bare til salt og peber.
Fiskevafler
6-7 stk.
500 g fin fiskefars
salt og peber
lidt olie til at pensle vaffeljernet
Rør fiskefarsen med salt og peber. Pensl vaffeljernet med lidt rapsolie og varm det op. Når vaffeljernet er varmt, sætter du to store klatter fiskefars på jernet og lukker det. Hvor store er lidt en temperamentsag – om du vil have, at vaflerne går helt til kanten og får den klassiske firkantede form, eller om du vil have den lidt mere casual runde udgave.
Bag dine fiskevafler, indtil de er gyldne og servér dem varme. Du kan selvfølgelig bruge dem som pålæg oven på rugbrød (selvom det nok vil se lidt spøjst ud). Jeg valgte at servere dem sammen med spidskål, der var krammet med lidt olivenolie og så naturligvis remoulade til.
Note: Jeg elsker den utraditionelle måde at tilberede fiskefarsen på. Jeg eksperimenterede med formen, som du kan se herunder, og jeg synes, at især den lidt mindre, runde udgave kunne være ret sjov at lave en forret på. Men også burgerfyld-ideen, som jeg nævnte i starten af indlægget, kan altså også noget!