Bistro Boheme
Bistro Boheme har længe stået på min liste over restauranter, jeg gerne vil prøve, så i anledning af mit sydfranske benspænd tænkte jeg, at vi burde spise på en af de franske restauranter i København. En del af disse restauranter har et vis prisniveau, og Bistro Boheme er ingen undtagelse (trods bistronavnet), så det blev noget dyrere, end vi normalt ville kaste os ud i på en hverdag.
Bistro Boheme havde et par retter på menukortet, som jeg glædede mig til at smage. Desværre viste det sig dog, at de ikke havde opdateret hjemmesiden, så vi fik et noget andet menukort stukket i hånden, da vi ankom.
Vi besluttede os for en forret og en hovedret og ville så se, om der var appetit til en dessert.
Der kom naturligvis lidt kuvertbrød på bordet.
Vi havde valgt forskellige forretter og bad om hvidvin, der passede til. Da gemalen smagte på sit glas, kommenterede han overrasket over for tjeneren, at det var da en speciel og ret sød vin. Tjeneren sagde først ikke noget men vendte kort tid tilbage med en anden flaske. Det viste sig, at den vinflaske, han havde skænket fra, indeholdt et eller andet saft-eksperiment, som køkkenet var i gang med! Ret uprofessionelt, at tjeneren ikke smagte på vinen inden servering (det bør de gøre på alle seriøse restauranter, inden at de skænker fuldt op, så de sikrer, at der ikke er fejl i vinen). Og virkelig mærkeligt, at de i det hele taget opbevarede et eksperiment i en af de flasketyper, som de serverer for gæsterne.
Nå, men vi fik forretterne på bordet. Jeg havde valgt en fiskebouillon med blomkål, creme double og croutoner. Og det var en ret stor portion – nok ca. 4 dl, hvilket i mine øjne er ret meget (for meget) som forret. Det blev ikke bedre af, at suppen blev serveret i en tyk suppeskål, som holdt umanerlig godt på varmen, så suppen blev ved med at være brændende varm temmelig længe efter servering. Det tog derfor også lang tid at komme igennem forretten, og selvom den smagte fint (den måtte dog godt have haft en lidt kraftigere smag), så blev det næsten for meget af det gode.
Portionsstørrelsen gik igen i hovedretten, hvor jeg fik servering med due og vagtel, kartofler, gulerødder, ærter og frikassésauce. En meget smuk og farverig servering, hvor grøntsagerne var perfekt kogt, og smagene passede godt sammen. Retten stod i stor kontrast til gemalens hovedret, der bestod af en tallerken med en klump tatar samt en skål med fritter ved siden af. Ikke noget med at pynte den eller på anden måde gøre den indbydende.
Vi var ret mætte på dette tidspunkt og var mildest talt ikke oppe at ringe over oplevelsen hos Bistro Boheme indtil videre, så vi nøjedes med at bestille en kop cappuccino hver som afslutning på måltidet. Desuden bestilte vi to stykker petit fours til hver, men det skulle vi have ladet være med. Én ting var, at tallerkenen var pyntet i 90’er-caféstil, noget andet var at de to stykker chokolade bare ikke smagte særlig godt. Fyldet var for sødt, chokoladen manglede knæk, og så smagte den billigt og uinspirerende.
Tjenerne var søde og høflige, men der blev som sagt lavet en fejl ved, at der ikke blev smagt på vinene inden servering. Min hovedret var god, men resten var ikke imponerende. Man kan argumentere for, at de store portioner til dels kan retfærdiggøre de høje priser (for så får man da kvantitet for pengene), men selvom ordet ‘bistro’ indgår i restaurantnavnet, så er det ikke ligefrem et sted, der signalerer meget store portioner.
Jeg synes desværre ikke, at oplevelsen på nogen måde levede op til prisen.
Jeg ender derfor på to stjerner med pil op til Bistro Boheme.
Synd at I havde en dårlig oplevelse. Jeg har været der et par gange, som del af et større selskab, og det har været godt.
Jeg havde også hørt godt om stedet fra en ven, men har dog efterfølgende også talt en bekendt, der var mere lunken. Under alle omstændigheder er det heldigvis sjældent, at jeg har denne type oplevelser, for København rummer heldigvis mange gode spisesteder, hvor spiseoplevelse og pris hænger bedre sammen 🙂