Måned: juli 2016

Stegte auberginer med myntecreme

Stegte auberginer med myntecreme

Jeg elsker at købe ind på de bugnende madmarkeder i Sydfrankrig, og på et af dem fandt jeg nogle lækre auberginer, som jeg besluttede mig for at købe. De skulle nemlig steges og serveres med myntecreme senere samme aften. Den ene af auberginerne var hvid, 

Røget chokolademousse

Røget chokolademousse

En røget chokolademousse?! Eller rettere en chokolademousse lavet på røget chokolade. Se, det var, hvad jeg besluttede mig for at lave, da madbloggeren Foodgeek var så venlig at sende mig et par smagsprøver på den røgede chokolade, han havde eksperimenteret med at lave. Inden da 

Mint Julep – en Sydstats-klassiker

Mint Julep – en Sydstats-klassiker

Se, jeg kan jo ikke have et benspænd med mynte og koriander uden at lave en Mint Julep! En Mint Julep er en drink, der forbindes med Sydstaterne og i særdeleshed med Kentucky. Drinken består af bourbon, frisk mynte, sukker eller sukkersirup samt vand eller danskvand. Det er en simpel, sød og kraftig drink – eller det kan den i hvert fald være, hvis du er nærig med vandet, når du blander din Mint Julep.

Drinken laves ofte på samme måde som en mojito – dvs. du hælder mynte, rørsukker og spiritus i et tykbundet glas* og knuser bladene med staven fra en morter. Derefter tilsætter du masser af isterninger – gerne knuste – samt danskvand. Jeg havde dog ikke en morter i sommerhuskøkkenet, så jeg blendede det i stedet kortvarigt. Det fungerede fint men gjorde dog også drinken lidt grumset.

Jeg var desuden lidt udfordret på bourbon-fronten. Det var godt nok lykkedes mig at finde en lille flaske bourbon i lufthavnen, men de havde desværre kun Jim Beam, og det er altså ikke en særlig spændende bourbon. Ikke at jeg på nogen måde er bourbon-ekspert, men jeg synes ikke, at den har særlig mange nuancer, og så er den også temmelig sød.

*Ok, det er ikke helt sandt. Traditionelt set serveres en Mint Julep i et tin- eller sølvkrus, men da du næppe har sådan et stående, så er et tykbundet glas også helt fint.

Mint Julep

1 drink

6 cl bourbon
6 mynteblade – helst fra en pebermynte, da myntesmagen ellers bliver ret vag
1-1½ tsk rørsukker
lidt danskvand
isterninger
sugerør
evt. lidt mere mynte til at pynte

Hæld bourbon, mynte og rørsukker i et tykbundet glas og brug staven fra en morter til at støde myntebladene, så de frigiver smag til sukkeret og alkoholen. Hæld godt med is i glasset og tilsæt et lille skvæt danskvand. Rør rundt med sugerøret et øjeblik og smag så på drinken. Er din Mint Julep for stærk, tilsætter du blot lidt mere danskvand.

Note: Jeg er ret pjattet med Mint Julep, da kombinationen af mynte og den sødmefulde alkohol er ganske lækker. Jeg var dog ikke helt tilfreds med den bourbon, jeg havde brugt, så jeg vil anbefale, at du forsøger at finde en knapt så sød udgave med en lidt mere fyldig smag. Har du et godt bud på en bourbon, der vil passe godt til en Mint Julep, så skriv gerne navnet i kommentarfeltet.

Blækspruttesalat med mynte og koriander

Blækspruttesalat med mynte og koriander

Jeg er ret pjattet med skaldyr og i særdeleshed blæksprutter, så da vi var på ferie i Frankrig, udnyttede jeg muligheden for at lave denne blækspruttesalat. Blæksprutter er nemlig ikke så lette at få fat på i Danmark, medmindre du har en sød fiskehandler i 

L’Aromate i Nice

L’Aromate i Nice

Min sommerferie startede med et rigtig dejligt restaurantbesøg hos L’Aromate. Gemalen og jeg har nemlig været en uges tid i det sydfranske, hvor vi mødtes med resten af familien. Det første døgn havde vi besluttet at bruge i Nice, hvor vi ville nyde byen og 

Melon-is med mynte

Melon-is med mynte

Mynte er superoplagt at bruge, når du vil lave friske sommerretter, så jeg fyrede et ordentlig skud mynte i denne melon-is. Jeg serverede isen i sidste uge, da temperaturerne kom et godt stykke over 30 grader på vores ferie i Frankrig. Der røg et par saftige lokale cantaloupe-meloner i melon-isen, men du kan også sagtens bruge netmeloner, hvis du ikke kan finde cantaloupe-meloner i supermarkedet.

Melon-is med mynte

8-10 personer

2 cantaloupe- eller netmeloner
120 ml limesaft (fra ca. 6 saftige lime)
80-100 g rørsukker
1 bundt frisk mynte, skyllet

Skræl melonerne og fjern kernerne. Put melonkødet i en blender sammen med limesaft, rørsukker og mynte og blend det, indtil sukkeret er opløst. Hæld melonmassen i en plastikbøtte og frys den ned i minimum seks timer.

Når du vil anrette din melon-is, tager du den blot ud af fryseren ca. fem minutter før, at du vil servere den. Brug derefter en gaffel til at rive isoverfladen, så du får fnuglette isflager, som du putter over i portionsglas.

Note: En sød og læskende melon-is med et skønt pift af mynte. Jeg havde en rest tilbage, som jeg brugte i en småskør drink dagen efter (det var sidst på ferien, og vi skulle bruge en masse rester). Der var søreme lidt ekstra rosé til overs, og det hældte jeg i nogle drinksglas sammen med resten af melon-isen, og det fungerede faktisk ganske udmærket.

Agua Fresca – frisk agurkedrik

Agua Fresca – frisk agurkedrik

I disse lune sommerdage er det godt med noget koldt til ganen, og her kan jeg anbefale et glas Agua Fresca med agurker – et sjovt eksperiment, jeg prøvede i sidste uge. Agua Fresca er en frisk og sødmefuld drik fra Mexico, hvor man ofte 

Karaage – japansk kyllingeret

Karaage – japansk kyllingeret

Karaage er en japansk tilberedningsmetode, hvor man krydrer kødet (typisk kylling men man kan også bruge fisk) og vender det i mel, inden man frituresteger det. Jeg serverede retten som en del af den japanske middag, jeg for nylig udsatte et vennepar for, men karaage 

Restaurant Llama

Restaurant Llama

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseJeg har gennem flere år drømt om at besøge Restaurant Llama og har nok forsøgt at planlægge et besøg dertil 3-4 gange efterhånden, men hvor det hver gang er gået i vasken (af forskellige årsager). Men men – tidligere på måneden lykkedes det at få en aftale i stand med et vennepar, der også var ret nysgerrige på, hvad Restaurant Llama kan præstere.

Og lad det være sagt med det samme – jeg havde rimelig høje forventninger, for menukortet hos Restaurant Llama ser SÅ fristende ud! Det er en af grundene til, at jeg helst ville besøge stedet om sommeren, for restauranten bruger en del friske sommergrøntsager, og så er det alt andet lige sjovest at få det om sommeren, da jeg foretrækker at spise efter sæsonen.

Restauranten har både et a la carte-kort samt en menu, der består af 9 forskellige små retter til 395 kr. Det er en god mulighed for at prøve en masse forskelligt, så det valgte vi. Retterne blev derefter serveret på store fade eller på tallerkner til deling, så nogle af de følgende portioner ser muligvis store ud, men er i de fleste tilfælde til 2 eller 4 personer.

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi bestilte cocktails, som vi kunne nippe til, mens vi ventede på maden. Jeg snuppede en Amores Perros med lakrids-infusioneret tequila, passionsfrugt og limesaft – en ret spændende og forholdsvis sødmefuld drink (men dog ikke så sød, som jeg frygtede). Jeg syntes dog ikke, at lakridsen var så tydelig, men helt bestemt en ret anderledes drink, der havde en fin balance mellem sødme og spiritus.

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi lagde ud med tre mindre retter, der udgjorde forretterne. Den første, jeg prøvede, var en lille taco med oksebryst, salsa criolla samt chuchum mayonnaise. Holy m* hvor var den lækker! Syndig og saftig på den helt rigtige streetfood-agtige måde. Der var lidt lime til, så man kunne justerede fedmen, og den taco sad lige i skabet.

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDernæst var der en noget mildere ret – nemlig tostada med krabbe og avocado. En mild og fin servering, der også var fint afstemt i forhold til de ret milde ingredienser, som retten bestod af.

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen tredje forret var disse grillede grønne pebre (der var to pebre til hver). Der var lidt miso-yoghurt til, men ellers bestod forretten blot af de grillede pebre. De smagte glimrende, men jeg havde nok været lidt skuffet, hvis jeg havde valgt dem fra a la carte-kortet. Når de indgik som en del af en 9 retters menu, gjorde det knapt så meget, at de var så simple.

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDerefter gik vi over til fiskeretterne. Denne her var en tiradito af hamachi med ají amarillo, ristede jordnødder og nashi-pære. Eller sagt på dansk – det var tynde skiver af fisk, der blev serveret i en frugtsauce sammen med nødder. En ret interessant og meget anderledes ret, som smagsmæssigt fungerede fint (og jeg er ellers lidt skeptisk over for kombinationen af fisk og frugt), men som savnede noget, når det gjaldt konsistensen. Både fisk og frugt mindede for meget om hinanden i konsistensen, og jeg kunne godt have brugt et lille grønt indslag på toppen af retten i form af lidt friske krydderurter eller lignende. Der manglede noget frisk og knasende, der kunne bryde den søde, bløde smag.

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen anden fiskeret var noget mere livlig at se på. Den bestod af ceviche af havbars, der lå i en skål sammen med søde kartofler, mango, radise og leche de tigre samt store ristede majskerner. Smagsmæssigt igen en sjov kombination, men det var lidt ærgerligt, at den var så ‘pjasket’ – den var ganske enkelt lidt for vandet til os, og vi kunne sagtens have undværet, at der var så meget væde. Retten i sig selv smagte dog udmærke.

På dette tidspunkt var jeg løbet tør for cocktail (oh no!), så jeg bestilte en mere, og denne gang faldt valget på Alpace, der er en drink med mezcal, hyldeblomst, vermouth og rosmarin. Jeg blev lidt overrasket over, hvor røget drinken smagte, fordi mezcalen var mere dominerende, end jeg havde forventet. Det var helt sikkert en interessant drink, men desværre ikke helt det, jeg nok havde mest lyst til på det tidspunkt. Men jeg blev mere og mere varm på drinken i takt med, at jeg drak mere af den, og så fungerede den også godt til hovedretten.

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseOg hovedretten kommer her (tallerkenen viser til to personer). Jeg vil lige indskyde, at på dette tidspunkt var jeg så småt ved at være mæt, så jeg plirrede noget med øjnene, da jeg så, hvor meget mad der kom på bordet i forbindelse med hovedretten. Heldigvis lykkedes det mig at aktivere reservemaven (aka finde lidt ekstra appetit frem), for de følgende retter var virkelig værd at gemme appetit til.

Vi fik stegt perlehøne med græskarkernemole og grillet hjertesalat, og det var både saftigt, velsmagende og virkelig mørt.

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelsePerlehønen blev serveret med grillede courgetter med mojo rojo (igen til to personer)…

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelse… og en dejlig cremet majssalat med agurk og fårefeta (skål til fire personer). Det smagte alt sammen rasende godt, og jeg tror vi alle fik spist mere, end vi egentlig havde plads til, for det smagte fænomenalt lækkert.

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSå sad vi ellers og sundede os lidt, inden aftenens sidste servering kom på bordet. Den bestod af syltet banan i ahornsirup serveret med mascarponeis, karamelliserede popcorn samt en chokoladesauce med mezcal.

Portionen var heldigvis ikke voldsom stor (men stor nok!) og var en herlig sødmefuld sag med sukkersprøde popcorn og en fuldfed is. Mmmm…

Vi var meget, meget mætte og glade, da vi sluttede måltidet hos Restaurant Llama. Fiskeretterne var desværre ikke helt oppe at ringe, men ellers var resten af maden virkelig spændende, nuanceret og ikke mindst så velsmagende, at jeg var lige ved at spinde flere gange.

Servicen var udmærket – dog uden rigtig at markere sig, men nu var det også begrænset, hvad vi havde brug for undervejs.

Restaurant Llama levede heldigvis op til mine forventninger. Jeg besøger gerne stedet igen, for jeg syntes, det var et rigtigt godt måltid mad til de penge. Fem stjerner herfra til Restaurant Llama.

Restaurant Llama, restaurant, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Coffee Jelly – japansk dessert

Coffee Jelly – japansk dessert

Jeg er ikke færdig med de japanske retter! Denne ret – coffee jelly – blev faktisk serveret som pre-dessert inden selve desserten (green tea cheesecake, som jeg bloggede om i fredags). Japanere har et eller andet med gelédesserter, og da jeg var i Japan for