Traditionel misosuppe
Da jeg havde japansk benspænd, bloggede jeg om en fyldig misosuppe – den var faktisk så fyldig, at det nærmest ikke var en suppe. Det gav mig mod på at eksperimentere mere med misosuppe, der ellers ikke er min yndlingsret – mest af alt fordi de udgaver, jeg oftest har fået, har været ret vandede. Men nu mente jeg, det var på tide at lave en traditionel misosuppe. Mængden af fyld kan du selv bestemme – jeg puttede lidt mere i, end hvad jeg typisk har oplevet på japanske restauranter.
En traditionel misosuppe består af en bouillon på dashi og misopasta. Dashi kan du købe som tørret pulver i asiatiske supermarkeder, hvor du også kan finde misopasta. Misosuppe kan dog også – hvis den laves uden for Japans grænser – laves på grøntsagsbouillon. Fyldet i suppen varierer til gengæld en del. Japanerne bruger ofte tofu, men forårsløg, kartofler, løg og tang er også ret almindelige. Vil du lave en ikke-vegetarudgave af suppen, kan du også bruge rejer, muslinger eller fisk. Du skal bare være opmærksom på, at ingredienslisten til denne ret typisk er ret kort, så vælg max 2-3 typer fyld.
Traditionel misosuppe
forret til to personer
4 dl vand
½ tsk dashi
1 tsk (med top på) misopasta
1 forårsløg, skåret i skiver
ca. 50 g tofu, skåret i tern
salt
Hæld vand og dashi i en kasserolle og varm det op. Når dashien er opløst, rører du misopastaen i. Lad det simre i et par minutter. Tilsæt forårsløg og lad det simre et minut mere, inden du tilsætter tofu. Smag til med salt.
Servér din misosuppe med det samme – evt. pyntet med lidt tørret tang.
Note: En traditionel misosuppe er som sagt en meget enkel vegetarisk suppe. Den serveres ofte som forret til japanske/asiatiske måltider, og det var også lige præcis, hvad jeg gjorde tidligere på ugen. Det er en meget mild ret, som du evt. kan pifte op ved at dryss lidt tørret tang på.
Uhmnnn det ser lækkert ud!
Mange tak 🙂
Nu er jeg hverken vegetar eller veganer og har intet ønske om at blive det- er dog indforstået med at elendige kødprodukter skal fjernes fra hylderne og at vi generelt skal bruge kød som smagsgiver, hvilket intet på denne jord kan erstatte. Fisk skal jo spises med varsomhed da de enten er fanget i giftige omgivelser, er udrydningstruede og derfor bør fredes mest muligt. Jeg har dog intet imod at spise vegetarisk, dog ikke til alle måltider, og kunne jeg som jeg lyster, ville jeg spise fisk hver eneste dag- jeg vil i den nærmeste fremtid prøve at tilberede en misosuppe; dette bliver en traditionel udgave MED fisk-MVH Bjarne S. Nielsen