Secret Garden i Berlin
I sidste uge var gemalen og jeg i Berlin, og her stødte vi på Secret Garden, da vi skulle finde et hurtigt frokoststed. Jeg faldt selvfølgelig for, at de serverer vegansk sushi, for det lød virkelig spændende. Kan man overhovedet kalde det sushi, når nu mange forbinder sushi med fisk og skaldyr? Ja, for blandt den klassiske sushi er der jo også flere vegetariske, så hvorfor ikke?
Selve restauranten er smukt indrettet med borde og gulvområder, der er dækket af glasplader, og hvor man kan se frodige mos-dekorationer under. Jeg fik dog ikke taget billeder af det, da der var en del andre gæster, som jeg ikke ville tage billeder af.
Vi besluttede os for at dele to appetizers samt en tre små makiruller. Og så skulle vi naturligvis have noget at drikke. Jeg valgte en Sakura’s Kiss med jordbær, yuzu-juice, hyldeblomstsirup, Campari samt prosecco. Gemalen holdt sig til en lækker limonade.
Den første var disse nuttede dumplings, der gik under navnet Glänzender Exot. De var fyldt med gulerodsmos smagt til med hvidløg og serveret med mango-kokossauce og granatæblekerner.
Kombinationen lød ret funky men fungerede overraskende godt! Især saucen og de friske granatæblekerner gav et virkelig lækkert touch til smagen. Og ja, så er de jo smukke at se på.
Den næste må næsten være en fast ret på kortet, for den gik under navnet Der Klassiker. Den bestod af stegte gyoza fyldt med grøntsager og toppet med pesto lavet på lime, mandler og basilikum.
Igen en lækker servering, der var næsten på højde med den foregående. Saftig og lidt fedtet på den gode måde.
Og så kom vi til de korte makiruller. Bagerst er der Tempura Tiger – en tempura-rulle lavet på sorte ris, grillede squash, østershatte samt hvidløg og unagi-sauce.
Den midterste er Envious Hannay, der består af sorte ris med tempura-radise, wasabicreme, agurk og avokado, der er toppet med en gul chilisauce.
Og allerforrest er Angry Samurai, der består af sorte ris med avokado, mango, forårsløg, asiatisk coleslaw samt både mango-chilisauce og tomat-chilisauce.
Alle tre var spændende og velsmagende. Den forreste bed lidt fra sig, men den havde jo også to forskellige chilisaucer, så det var ikke så underligt. Den bagerste var et sjovt koncept, men det var nok også den ret, der var længst fra det traditionelle sushi-koncept. Alle var dog velsmagende. Vi var dog lidt uenige om, hvorvidt det var den forreste eller midterste, der var den bedste af de tre.
Maden blev serveret superhurtigt, og servicen var meget høflig og effektiv. Drikkevarerne var også helt i orden, og jeg ærgrede mig ligefrem over, at vi ikke spiste der til aften, så vi kunne have prøvet lidt flere retter og cocktails.
Den samlede pris for mad og drikkevarer på Secret Garden endte på ca. 45 euro, og det synes jeg er en fantastisk pris for et så lækkert måltid, der tilmed indeholder drikkevarer til os begge (der kom nogle få euro oveni for vand).
Jeg synes, at Secret Garden har et fantastisk koncept, og det er noget af de lækreste veganske mad, jeg har fået.
Jeg ender derfor på fem stjerner med pil op.