Restaurant Urten
Den vegetariske restaurant Urten satte scenen, da jeg for nylig skulle mødes med en tidligere kollega, der er lige så glad for spændende mad som mig. Jeg var faldet over restauranten, da jeg kiggede efter interessante spisesteder i Indre By, og jeg kunne naturligvis ikke stå for, at maden var vegetarisk.
Urten har et tilbud, hvor man kan få to retter til 305 kr og tre retter til 365 kr. Eftersom retterne lød meget indbydende, så var det let for os blot at tage de tre retter. Man kan så vælge den matchende treretters vinmenu til, men der var også en alkoholfri drikkemenu til 215 kr, som jeg fik lyst til at prøve. Det var ikke mindst den hjemmelavede kombucha til hovedmåltidet, der lokkede.
Vi fik lidt lækkert friskbagt brød og rørt smør med græskarkerner, mens vi ventede på første ret.
… og her må jeg indrømme, at jeg straks blev forelsket! Det er længe siden, at jeg har fået en så smuk og farverig forret. Det var en mangotatar med sukkerærter, agurk, rødløg, wakame-tang og chili, der var toppet med hindbær, avokadocreme, sort caviart, chip lavet på rispapir samt vilde urter. Jeg fik et glas Sparkling Tea til, som jeg synes er et af de bedre alkoholfri alternativer.
Det var snart tid til næste ret, og her fik jeg et stort glas kombucha, som var meget festligt pyntet. Bestemt et rigtig godt valg her om sommeren!
Hovedretten bestod af friterede blomkåls-croquetter med chilimayo, der blev serveret sammen med grillet spidskål på et leje af gulerodspuré og sprøde rugbrødscroutoner – toppet med friske salatblade og spirer. Som ved første ret går man jo ikke helt galt i byen med krydret mayo som tilbehør, og der var en fin balance mellem de friterede og stegte elementer samt de friske salater og spirer. Aldeles glimrende hovedret.
Til desserten var der skruet ekstra op for sommerstemningen. Her fik vi en jordbærkoldskål sirligt pyntet med jordbær og blåbær, skovsyre og amaranth. Der lå desuden halvanden (!) store hjemmebagte kammerjunkere under de friske bær. De var temmelig faste, så det havde været bedre, at de enten blev serveret ved siden af (så man selv kunne brække dem i stykker), eller at de var i meget mindre stykker far start. Men ellers en herlig sommerdessert med masser af smag og en fin sødme. Den medfølgende alkoholfri mousserende vin var dog ret anonym og blegnede ekstra meget i forhold til desserten.
Vi fik en meget fin og venlig betjening, og der var i det hele taget ganske hyggeligt hos Urten. Der var dog ét stort minus – restauranten emmede af stegeos, da vi kom ind, og det var så intenst, at vi stank af stegeolie, da vi gik derfra. Jeg måtte vaske hår, lige så snart jeg kom hjem, og jakken røg til udluftning et par dage.
Derfor bliver det også ‘kun’ til fem stjerner til restaurant Urten. Hvis de får luftet bedre ud, så kan jeg kun anbefale stedet, hvor man kan få virkelig lækker og smukt anrettet vegetarmad til en ganske rimelig pris.