Restaurant Trattoria Sud
Lige inden jul spiste gemalen og jeg på Trattoria Sud tæt på Nørreport. Det er en italiensk restaurant med meget prisvenlige menuer, hvor den billigste treretters menu pt. kan fåes for 350 kr. Du kan dog også vælge at bestille a la carte, og det valgte jeg at gøre, eftersom jeg fik øje på burrata under forretter. Og den kan jeg ikke stå for! Gemalen valgte til gengæld den billigste menu.
Vi bad om et glas rødvin til maden, og mens vi ventede på det, fik vi hver en lille hapser.
… og så var det tid til en af mine absolutte favoritter, når det gælder forretter – nemlig burrata! Her blev den serveret med en auberginekage (ikke sød), ristede brødskiver samt krydderurtcreme. En virkelig dejlig forret, som jeg nød i fulde drag.
Du skal dog ikke snydes for at se den ret vilde forret, som gemalen fik. Et laaangt bræt fyldt med små forretter (blandt andet friteret fisk og en gryderet), og jeg var lige ved at blive misundelig! Kommer jeg forbi Trattoria Sud igen, så skal jeg klart have den forret.
Til hovedret havde jeg valgt ravioli med ostesauce, romanescokål samt hasselnøddeflager. Den var en meget mild ret, og jeg savnede lidt mere krydring og nogle sprøde elementer – nøddeflagerne gav desværre ikke knas nok.
Jeg havde valgt desserten ‘Citrondrøm’, for jeg elsker citron. Den havde en fin konsistens men var dog meget mild, og jeg savnede mere syrlighed. Det friske jordbær passede ikke til – hverken smagsmæssigt og fordi det ikke er i sæson.
Serviceniveauet var generelt rigtig fint med meget søde og høflige tjenere. Vi blev dog spurgt, om vi ville vente lidt med desserten (hvilket altid betyder, at køkkenet meget gerne vil have, at man siger ja, da de har travlt). Vi sagde ja til at vente fem minutter, men der gik over tyve… det er altså ikke i orden. Så skal de hellere sige, at de har lidt travlt, men om man vil have lidt ekstra vin i glasset, mens man venter.
Jeg ender på tre stjerner med pil op til Trattoria Sud. Man får meget for pengene, men både hovedret og dessert smagte desværre lidt for anonyme.
Ja, den ventetid er da lige trukket til det yderste. Man kunne jo skulle i biografen eller lign.
Men det lyder lækkert – især burrataen på auberginedimsen. Forstår ikke hvis nogen kan have den ost der hjemme og ikke fortærre det hele på een gang, når den åbnes.
– A
Åh du skulle se vores ostelager i dag. Havde gæster i går, der slet ikke spiste så meget ost, som jeg forventede… <3