Restaurant Roberta
Det er ingen hemmelighed, at jeg er vild med mexicansk mad, så selvfølgelig spiste vi på Restaurant Roberta for et par uger siden, inden vi skulle i Nørrebro Teater. Restaurant Roberta er en af Madklubbens restauranter og serverer mexicansk-inspireret mad. Og da Madklubben har fokus på hurtige serveringer, så passede det fint ind i vores tidsplan.
Der er to menuer udover et a la carte kort. Den ene menu koster 275 kr og inkluderer chips + salsa, byg-selv-tacos samt dessert, og den anden menu koster 395 kr, hvor der er tre dele-forretter oveni. Vi valgte det sidste, for vi ville gerne prøve noget forskelligt.
Vi lagde naturligvis ud med en cocktail. Gemalen snuppede en pisco sour (jeg var misundelig), så jeg valgte i stedet en Berry Margarita. Den var udmærket men havde dog en eftersmag, jeg ikke var så stor fan af.
Vi lagde ud med chips og en letkrydret salsa roja. En fin lille snack.
Derefter kom de tre dele-forretter på bordet. En lille portion ceviche med passionsfrugtsauce, majskerner, løg og spirer var yderst velsmagende, hvor det sød-syrlige sauce gik godt sammen med fisken.
Portionen med grillet spidskål med en lækker creme på urter var til gengæld lige lovlig stor, når man tænker på, hvor meget kål mætter. Men den simple ret smagte ganske fint, da den krydrede creme gav lidt kant til den milde kål.
Den tredje og sidste forret var tacos med en meget cremet tatar samt spirer. Meget lækker og velsmagende – dem kunne jeg – ligesom med cevichen – sagtens have spist flere af.
Da jeg læste anmeldelser af Restaurant Roberta inden besøget, bemærkede jeg, at konceptet byg-selv-tacos åbenbart delte vandene. Nogle var tydeligvis ikke klar over, at dem skulle man selv sammensætte på restauranten, mens andre bare syntes, at det var besværligt. Det fungerede dog fint for os.
Et stort fad blev sat på bordet. Her var en skål med braiseret svinekød, ananas og koriander, en med stegt kylling, syltede rødløg og valnødder og en med grillet hokkaido græskar, spirer og queso fresco samt græskarkerner. Derudover var der friteret fisk med forårsløg, en lille skål med tomatillo og en med salsa arbol. Derudover var der en tallerken med både sprøde og bløde tacos, en lille skål med chipotlemayo samt en dip mere.
Tacos er – ligesom med burgere – en ret, du spiser sammen med folk, du kender godt, for det kan hurtigt blive noget snasket stads, hvor man ikke ser videre elegant ud, mens man spiser.
Jeg synes, at udvalget af fyld og dressinger var fint. Der kunne godt have været en stærkere krydring, men det var helt klart tilpasset danske ganer. En kraftigere chilisauce ville dog have været passende.
Vi sluttede af med en lille undseelig dessert, der bestod af passionsfrugtis med syltet ananas og kokosflager. Og her skulle man ikke lade sig narre af udseendet, for der var virkelig megen smag i den lille servering. Absolut en af de mest velsmagende passionsfrugtdesserter, jeg har fået – meget lækker!
Der var rigelig mulighed for at blive mæt, og maden var i det hele taget ganske god til prisen – selvom jeg som sagt gerne ville have haft lidt kraftigere krydring i et par af retterne.
Servicen var mere opmærksom, end den plejer at være på Madklubbens restauranter, for det er en del af deres koncept, at servicen er noget, de har sparet væk – sikkert for at holde priserne væk. Men vores tjenere gjorde det ganske fint.
Restaurant Roberta leverer et solidt måltid mad til en fornuftig pris, og her kan selv folk, der ikke er til stærk mad, sagtens være med på de fleste retter.
Jeg ender på fire stjerner til Restaurant Roberta.