Restaurant Remouladen
I sidste måned holdt vi atter en miniferie i Jylland (ja, det er nærmest blevet en vane), og en af dagene var vi i Vejle, hvor vi spiste frokost på Restaurant Remouladen. Da jeg første gang stødte på restaurantens navn, må jeg indrømme, at jeg fnes lidt, for det lød virkelig som en grillbar fra 80’erne. Men nænej, det er skam en ganske velanset og populær restaurant, som en af mine kolleger også har anbefalet varmt.
Restaurant Remouladen ligger med flot udsigt over Vejle Fjord. Nu var vi der i oktober, så det var en anelse køligt at sidde udenfor, men er du der om sommeren, så er der også udendørsborde, du kan sidde ved.
Vi var der som sagt til frokost, og her er et fint lille udvalg af lune retter. Vi havde dog fået anbefalet deres smørrebrød, så vi valgte to stykker hver og ventede spændt. Og vi blev bestemt ikke skuffede.
Jeg startede med en sildemad, og dem var der flere af på kortet. Jeg valgte Kirks sildemad med marineret kryddersild,kogte kartofler, friterede kapers, røget creme fraiche samt sprøde jordskokkeskiver. En meget smuk anretning på en lang skive rugbrød. Og bare en simpel detalje som udformningen af rugbrødskiven fik mig til at smile, for det var dejligt utraditionelt og samtidig en smuk og anderledes måde at anrette maden på.
Smørrebrødet var fint afstemt med den krydrede sild, de milde kartofler og den lidt skarpe smag fra de friterede kapers. En mad med masser af smag men også i balance.
En af de lette måder at teste, om en restaurant har styr på deres smørrebrød, er at prøve deres hønsesalat, så det gjorde jeg også her. Hos Restaurant Remouladen er det dog en kyllingesalat med konfiteret kyllingelår, tørsaltet bacon, cornichoner og stykker af æble – serveret med masser af grønt og tynde skiver af rødløg. Oooog den ret havde de også helt styr på! En ret mild servering men ikke desto mindre en ganske glimrende fortolkning på den klassiske hønsesalat-servering.
Jeg burde næsten have taget et foto af gemalens makrelmad, for den var mindst lige så smuk som de stykker, jeg spiste. Han prøvede desuden en anden af deres sildemadder, og den var han også ganske tilfreds med.
Vi nød (selvfølgelig) en øl til maden, og det var meget sympatisk, at udvalget bestod af øl fra de lokale bryggerier. På menukortet var der dog ikke særlig megen information om hvilke bryggerier, der var repræsenteret.
Betjeningen var høflig og grundig – det var tydeligt, at tjeneren var godt inde i sagerne.
Jeg er rigtig glad for, at vi fik spist på Restaurant Remouladen, for det var en rigtig dejlig frokost, vi spiste der. Kommer jeg forbi Vejle igen, så kunne jeg godt finde på at prøve deres aftenmenu, for hvis den er lige så god som deres smørrebrød, så er man i gode hænder.
Fem stjerner til Restaurant Remouladen.
Gå en tur i området, hvis du interesserer dig for spændende arkitektur – her ligger både Fjordenhus og Bølgen.
Remuladen er nemlig et dejligt sted at spise; lækker mad og fin fin betjening. Første gang var sidste år efter 1 1/2 time guided tur rundt i Fjordenhus, som både min søn og jeg fandt helt eventyrligt og meget smukt. Hver gang vi kommer forbi, SKAL jeg ind og holde ved Fjordenhus og drømme lidt; derefter en tur på Remuladen.
Det forstår jeg godt – virkelig imponerende bygningsværk! Og Remouladen kan i den grad leve op til sit gode ry!