Restaurant Nögen

Restaurant Nögen

I sidste uge var jeg på Restaurant Nögen i Aarhus, der ligger lige over for togstationen. Og jeg havde søreme min ‘blogkollega’, Klidmoster, med! Jeg havde nemlig en enkelt aften alene, inden gemalen også kom til den jyske hovedstad, og så var jeg så heldig, at Klidmoster havde tid og lyst til at spise sammen med mig.

Jeg havde foreslået Restaurant Nögen, for det er en restaurant, der tager madspild meget seriøs. Faktisk går de efter, at ca. 70% af råvarerne består af råvarer, der ellers ville ende som madspild – enten som biprodukt ved fangst, skæve grøntsager eller råvarer, der meget snart skal bruges.

Restaurant Nögen har ikke et fast menukort, da sammensætningen af retterne selvfølgelig kan svinge en del, når man er afhængig af hvilke råvarer, der bliver leveret fra dag til dag. Af samme grund skriver jeg heller ikke en grundig gennemgang af hver ret, da jeg prioriterede at tale med min ven i stedet for at tage noter. Det håber jeg er ok 😉

Men man kan vælge efter en syvretters menu med små serveringer til 299 kr, en menu med ti små serveringer til 369 kr eller en menu med ti små retter + vinmenu + to afterdinner cocktails.

Vi valgte de ti små retter (som bliver serveret som deleretter). Min medspiser prøvede vinmenuen, mens jeg havde forelsket mig i cocktailmenuen, hvor man får fire drinks til 325 kr. De forskellige cocktails er selvfølgelig også lavet ud fra stop-madspilds-tankegangen – så jeg fik for eksempel en drink lavet på blandt andet æblesirup (lavet på nedfaldsæbler) og champagnesirup (lavet på champagnerester!).

Nu får du først billederne – og derefter en opsummering af de ni deleretter + dessert. Der var i øvrigt også kuvertbrød til retterne, som du kan se øverst i indlægget.

Deleretterne bestod blandt andet af mini-tacis med kålfyld, kroketter med jordskokker, stegt salat med ostecreme, rødbedesalat med pære og ristede nødder og langtidssumret oksebryst med pasta.

Desserten – som blev serveret som portionsanretning – var en fyldig banankage med bananis og saltkaramelsauce.

Det er svært at fremhæve enkelte retter, for vi var ret begejstrede for de enkelte retter, men jeg synes alligevel, at rødbedesalaten med pære og ristede nødder var en ret overraskende og fræk kombination, at de bagte gulerødder med ørredrogn bestemt kunne noget, og at oksespidsbrystretten SMELTEDE på tungen.

Derudover var desserten faktisk også en positiv overraskelse. Jeg er ikke særlig stor fan af banankage, som jeg ofte synes er ret kedelig, men denne udgave havde en fin balance mellem en delikat banansmag, en let sødme, lidt klæghed uden at det tog over og et fint modspil med den salte karamel.

Min cocktailmenu var glimrende. Jeg syntes, at det var nogle spændende fortolkninger, men en af dem var desværre alt for sød til min smag. De var ikke særlig alkoholtunge, hvilket jeg satte pris på, så det faktisk var muligt at drikke fire – og det forklarer også den ganske rimelige pris.

Jeg synes, at det er virkelig sympatisk og vigtigt, at Restaurant Nögen har valgt at omfavne hele stop-madsspild-tankegangen og i den grad eksperimentere og udfordre, hvad man kan lave af nogle til tider ret uforudsigelige råvarer. Det tyder på et køkken, der er kreativt og nytænkende.

Det betyder samtidig også, at du får spændende og innovativ mad til en meget fornuftig pris.

Serviceniveauet var udmærket – det med et par enkelte skønhedsfejl. Til gengæld fik vi lov til at sidde lidt længere, da der ikke kom andre gæster efter os.

Jeg ender på fire stjerner med pil op til Restaurant Nögen. Jeg kunne sagtens finde på at kigge forbi igen.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *