Restaurant Natur
Da vi var i Göteborg tidligere på måneden, spiste vi hos Restaurant Natur den anden aften. Det er en restaurant, der blandt andet har slået sig op på naturvin, og væggen ved vores bord var da også proppet med vinflasker, så jeg straks blev fristet til at tjekke udvalget ud.
Man kunne vælge en treretters eller femretters menu, men vi ville hellere selv sammensætte menuen, så det gjorde vi. Vi bad også om vin til maden, og også på denne restaurant ville tjeneren servere den samme vin for os (tjek anmeldelsen af Pivo), selvom vi valgte forskellige retter. Her gav det dog lidt mere mening end ved den første restaurant, men igen studsede jeg over, at de hellere ville servere samme vin til hele bordet end vin, der matcher hver ret.
Der kom kuvertbrød på bordet – inklusiv smør – men intet knækbrød. Lidt usædvanligt for en svensk restaurant.
Til forret havde jeg valgt fra snack-listen, så det blev disse små tarteletter fyldt med fermenteret gulerod, ostecreme, syltede løg og karse. Nogle dejlige små hapsere – og smukke tilmed!
Jeg kunne ikke stå for fiskeretten, da jeg skulle vælge hovedret, så her blev det til et stykke sej serveret med peberrodsglaserede kålrabi, rosenkål, karamelliseret løgcreme, lakserogn og hvidvinssauce. En ganske glimrende ret, selvom jeg syntes, at løgcremen var lidt malplaceret til en fiskeret.
Desserten var meget let at vælge – den var jeg faldet pladask for, da vi tjekkede menukortet første gang! Det var nemlig en lille donut vendt i kardemommesukker, der blev serveret med punchcreme, karamelcreme og is lavet på mjødurt. Og den var måske ikke helt så saftig og forførende, som jeg havde håbet, men det var nu en fin lille dessert at slutte af med.
Servicen var ganske fin (selvom jeg fremover dropper at spørge svenske restauranter om tips til hvilken vin, man skal vælge til maden), og det var et hyggeligt sted at spise.
Jeg ender på fire stjerner til Restaurant Natur.