Restaurant Mangia
For ikke så længe siden havde jeg en aftale med et par tidligere kolleger, hvor vi valgte at spise på Restaurant Mangia på Vesterbro i København. Det er ikke bare en italiensk restaurant men en restaurant med fokus på pasta, så der skulle være god mulighed for at blive mæt!
Man kan få en menu med fire retter til 550 kr, men vi gættede på, at det nok var lidt for meget til os, så vi gik i stedet på jagt i a la carte kortet. Her fandt jeg en antipasti samt en pastaret. Nu var det samtidig en af de sidste sommerdage i september (… jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har nået at sige det i den måned), så jeg besluttede mig for at nyde en negroni til maden. Det er en ret spiritustung og bitter italiensk drink, som jeg forbinder med sommer, så det var nok ‘sidste chance’ i år.
Der kom lidt kuvertbrød og olivenolie på bordet. Brødet i sig selv var ikke specielt interessant, men det passede fint sammen med min forret.
Og den kommer her – håndskåret tatar af oksekød med hasselnødder og en creme lavet på æggeblomme. Tataren var i relativt store stykker men havde en meget fin konsistens, og kombinationen med den fede creme og de sprøde nødder fungerede godt.
Jeg var lidt spændt på, hvor store pastaretterne ville være på Restaurant Mangia, for jeg er ikke vant til at spise store mængder hurtige kulhydrater. Men – det var en overraskende lille portion – nærmest halv størrelse af, hvad jeg typisk har prøvet på andre italienske restauranter. Min ret bestod af håndlavet pasta med blæksprutte, muslinger og dadeltomater. Og især blæksprutte mætter en del. Pastaen havde naturligvis den helt rigtige fasthed og smagte fremragende, og det var i det hele taget en ret vellykket pastaret.
Jeg sluttede af med en kop cappuccino (ja, jeg ved godt, at det gør man ikke i Italien, men nu var vi altså på Vesterbro). Og – lidt overmodig måske – tænkte jeg, at jeg gerne ville prøve restaurantens tiramisu, for den portion var næppe særlig stor.
Jeg tog fejl.
Det var tværtimod en ret stor portion, der primært bestod af creme. Det smagte glimrende, men det blev desværre også for tungt og ensformigt, når portionen var så stor, og cremen fyldte så meget. Der manglede klart et mere knasende og/eller bittert modspil i desserten. Jeg endte med at levne halvdelen – den portion kunne jeg ikke komme igennem.
Der var venlige og smilende tjenere, der gerne fortalte om de enkelte retter, og stemningen var ganske hyggelig hos Restaurant Mangia.
Jeg var som sagt ganske tilfreds med tataren, og pastaretten var fremragende (points for ikke at lave en alt for stor portion, som jeg ofte synes, at italienske restauranter gør). Til gengæld var desserten for stor, og cremen fyldte for meget i forhold til de andre elementer i serveringen.
Jeg ender derfor på fire stjerner til Restaurant Mangia.