Restaurant Holly
Jeg har været på Restaurant Holly sammen med en ven. Det er godt nok et stykke tid siden, men du skal ikke snydes for en beskrivelse af oplevelsen.
Restaurant Holly ligger på Vesterbro ikke langt fra Enghave Plads. De har både et menukort og et cocktailkort, der var ret fristende, så derfor valgte vi det som udflugtsted, da vi skulle mødes.
Man kan overlade menusammensætningen til køkkenet, hvor man kan få en fem retters menu til 350 kr og en syv retters menu til 450 kr. Vi havde dog selv lyst til at vælge, så vi udså os en række retter, som vi så delte.
Der skulle naturligvis et par drinks på bordet først, og efter lidt betænkningstid endte vi med en Paloma og en Blodappelsin Daiquiri. Begge friske og et fint valg for en sensommermiddag.
Vi fik flere retter på bordet, og den første, vi kastede os over, var … skoleagurker med bagna cauda og sumak! Det er altså ikke en servering, man normalt støder på, men det var en sjov, enkel og frisk servering. Fin måde at starte på.
Næste servering var dog noget mere ‘uartig’ i forhold til kalorier, for her fik vi kæmpestore friterede svampe med en fed dip til. Det er en ret, der mætter! Når svampene var så fyldige og fede i smagen, ville jeg dog have foretrukket en letsyrlig og knapt så fed creme til.
Til gengæld var der masser af frisk og syrlig smag ved den næste ret, der bestod af små grillede porrer med krydderurter, brødkrummer og fåreost-creme. En skøn ret at spise en septemberaften, hvor man er ved at sige farvel til sommeren.
Aftenens smukkeste ret var nok den saltede ørred med tomater og ørredrogn til. Det var en saftig sag med en god syrlighed, og det var dejligt at opleve, hvordan ingredienserne gik så godt sammen. Bestemt en ret jeg har lyst til at lade mig inspirere af.
Jeg er ret glad for blæksprutte, så jeg havde overtalt min ven til, at vi også valgte den grillede blæksprutte med bakskuld, valle og kål. Igen en spændende sammensætning, hvor de øvrige ingredienser heldigvis ikke overdøvede blækspruttens fine smag.
Vi var ved at være godt mætte, men fik dog også smagt den sidste ret – gnocchi med kantareller, asier og Havgus ost. Bløde og lækre kartoffelpuder og et interessant twist med de små asie-stykker. En ret simpel servering men samtidig også en sæsonret, der var lige, som den skulle være.
Der blev ikke kigget meget på dessertkortet – vi var nemlig temmelig mætte på dette tidspunkt. Udvalget så ellers spændende ud, men det må blive en anden god gang.
Vi havde en rigtig fin betjening og havde også mulighed for at blive siddende og snakke efter middagen. Alt i alt en aldeles glimrende oplevelse – og til en fornuftig pris.
Jeg ender derfor med fem stjerner til Restaurant Holly.