Restaurant ET

Restaurant ET

I weekenden var jeg i Århus, og dagene kom til at stå i madoplevelsernes tegn, for ikke alene var jeg på FoodExpo om søndagen – om lørdagen var jeg så heldig at have to skønne restaurantoplevelser.

Gemalen og jeg drog af sted mod Århus lørdag morgen, for vi ville gerne være fremme til frokosttid, da vi havde en frokostaftale med Moster K og Max. Jeg havde foretaget lidt researcharbejde og var faldet over Restaurant ET, som bød på en masse lækre retter til en ganske rimelig pris. Klidmoster havde gode erfaringer med stedet, så jeg sørgede for at booke bord.

Det tog lidt tid at vælge fra menukortet – ikke fordi det var specielt langt, men fordi alle retter lød ganske indbydende. Jeg endte med at vælge to mindre retter – troede jeg – da jeg udpegede en fiskesuppe og en gedeostesalat. Jeg var ret sulten, for jeg havde kun spist et enkelt æble til morgenmad, men jeg skulle jo også gerne have appetit til om aftenen, hvor vi skulle spise på en anden restaurant.

Fiskesuppen blev serveret i en dyb skål, men meget suppe var der nu ikke over selve serveringen. Til gengæld kunne jeg tydeligt se de fyldige dele i retten – nemlig torsk, muslinger, en stor reje og lidt grønt tilsat en smule fiskesuppe. Men så kom tjeneren med en kande og hældte gavmildt suppe ud i, og pludselig var der en skøn skålfuld fiskesuppe!

Fiskesuppen blev serveret med en stor crouton, revet gruyére samt aioli. Den var smagfuld og fyldig – der var også en god sjat fløde i den ret – og jeg var særdeles glad for, at der var noget at bide i, for vandede supper uden fyld har aldrig sagt mig noget. Bagkroppen på den store reje var tilmed pillet, så den kunne let spises med ske eller gaffel.

Portionen var større, end jeg havde forventet, og er du ikke voldsomt sulten, kan du godt nøjes med denne ret til frokost. Jeg var dog – heldigvis – ret sulten og havde også bestilt en salat med gratineret gedeost, crouton, friske pærer og frisee salat.

Og sikke en salat! Jeg kunne jo dårligt få øje på resten af salaten for det kæmpe stykke ost, som lå og tronede i midten af tallerkenen! Det var en heftig anretning – sådan et stykke ost mætter temmelig godt – men den var velkomponeret og lavet med gode råvarer.

Jeg droppede enhver fiks idé om at få et stykke ost eller to som afrunding på middagen – det var der simpelthen ikke plads til, for jeg var temmelig mæt på det tidspunkt. Der var ellers et meget flot og indbydende ostebord, som jeg gerne havde kastet mig ud i at afprøve, men det må blive en anden gang.

Der er ingen tvivl om, at jeg gerne spiser det sted igen. Maden var vellavet, generøs og til ganske rimelige priser. Betjeningen var både høflig, professionel og sjov på samme tid, og vi hyggede os godt – ikke kun på grund af det gode selskab men også fordi vi følte, at der blev nusset om os. Dejligt.

Fem stjerner med pil op!



10 thoughts on “Restaurant ET”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *