Restaurant Barshu
Den sidste spiseoplevelse i 2021, jeg mangler at fortælle om, er Restaurant Barshu, som vi besøgte i november måned. Vi skulle finde et sted at spise aftensmad, inden vi skulle til Bersærk-koncert i Den Grå Hal, og her lå Barshu forholdsvis tæt på. Og så var det længe siden, at jeg havde fået kinesisk mad. Barshu fokuserer på Sichuan og det cantoniske køkken.
Jeg fulgtes med gemalen og en af vores venner, der også skulle til koncerten, og vi besluttede os for at dele en forretsservering med fire små retter – bare sådan for hyggens skyld, for vi havde på fornemmelsen, at én hovedret per person sandsynligvis ville være nok til at gøre os mætte.
Forretsserveringen bestod af bang bang kylling, dumplings, mini-forårsruller og marinerede agurker. Jeg må for en god ordens skyld forklare, at bang bang kylling er kyllingesalat, hvor kyllingekødet er kogt og derefter slået med en kagerulle eller lignende, så det trævler. Derefter blandes det med marinade og grøntsager.
Jeg kunne bedst lide de krydrede agurker. De øvrige små retter var udmærkede men skilte sig ikke specielt ud.
Vi havde egentlig bestilt hver vores ret, men køkkenet havde misforstået os, så en af retterne blev serveret i god tid inden de andre. Vi endte derfor at dele retterne mellem os, så vi fik smagt flere forskellige ting. En af de andre havde valgt stegt kyllingebryst med peanutsauce. Kyllingekødet var lige tilpas tilberedt, men peanutsaucen smagte ikke af noget – og da slet ikke af peanuts.
Så var der mere held med den and, jeg havde bestilt. Den blev serveret med lidt grønt til, og andekødet var saftigt og mørt.
Den sidste ret, der så lidt suspekt ud, men smagte ganske glimrende, var en kyllingeret, jeg desværre ikke fik navnet på. Der var heldigvis mere smag i denne sauce, så der også var noget at vende risene i, som blev serveret særskilt i en skål ved siden af retterne.
Servicen var ganske fin hos Barshu – meget venlig og hjælpsom tjener – men lydforholdene var ikke specielt gode. Der sad et selskab et andet sted i restauranten (ikke tæt på os og tilmed rundt om et hjørne), men støjen fra dem var til tider ret overvældende. På den ene side rart at høre folk hygge sig, men på den anden side også lidt svær at ignorere, når vi gerne ville tale sammen.
Barshu var udmærket men ikke helt så fantastisk, som jeg havde håbet på efter at have læst Politikens anmeldelse. Maden var slet ikke så indbydende anrettet, da vi var der, og jeg savnede mere krydring i flere af retterne. Jeg kunne godt finde på at kigge forbi igen for at prøve flere retter, men der er en del andre restauranter, jeg hellere vil forbi først.