Pirlo Vinbar
Vi besøgte Pirlo Vinbar i starten af måneden inden vi skulle til koncert i Amager Bio. Pirlo er en ‘lillesøster’ til vinbaren TOTO (obs – jeg mangler at uploade nye billeder til den anmeldelse), som jeg er ret begejstret for, så jeg havde høje forventninger til maden.
Pirlo har en menu, men vi ville hellere sammensætte nogle af snacks-serveringerne. Vi endte med at vælge to hver, som vi kunne dele, og så tog vi en hovedret hver.
Vinbaren har naturligvis et stort udvalg af vine på glas, og tjeneren var god til at rådgive i forhold til hvilken vin, vi skulle prøve. Nu er det selvfølgelig en smule pinligt, at jeg ikke fik noteret hvilke vine, vi prøvede, men…
Første deleret var en forret med tatar, rosenpeber-mayo, rødbeder, fintrevet peberrod, ristede hasselnødder samt urter. En meget fin servering, hvor kødet hverken var trevlet eller sejt men nærmest smeltede på tungen.
Anden deleret – og det var jeg ikke meget for, for det er min absolutte yndlingsforret – var burrata med blodappelsin og syltet fennikel. En enkel men anderledes kombination, og jeg syntes, at den syltede fennikel samt blodappelsinen var et spændende match til den cremede ost.
Vi havde begge bestilt frittatine, da vi troede, at de ikke var så store, men her tog vi fejl! Disse to ret store friterede kugler af macaroni med ost og svampe var til mig alene, og jeg må indrømme, at her kunne jeg godt have nøjedes med én, selvom de smagte glimrende. Meeen de var også ret bastante og mættende.
Af samme grund var jeg glad for, at hovedretten ikke var voldsom stor. Til gengæld var denne fortolkning af spaghetti carbonara med æggeblomme, guancale og parmesan virkelig velsmagende. Jeg havde set en anmeldelse – muligvis på GoogleMaps – hvor en gæst havde anbefalet denne ret, og den var også aldeles fremragende!
Nu var jeg temmelig mæt, så jeg sprang over desserten – men det gjorde gemalen heldigvis ikke. Han valgte en chokoladedessert med hindbær, choko-crumble samt vaniljeis, og jeg smagte en enkelt bid. En dejlig dessert men også en ret stor portion.
Maden var lækker, og jeg var glad for, at vi holdt os til de mindre serveringer, så vi kunne smage flere forskellige ting. Det er ret mættende serveringer, men jeg gætter på, at udvalget af retter bliver lidt lettere og med flere grøntsager i takt med, at vi kommer tættere på sommer.
Der var et ret spændende udvalg af vine, og vi fik som sagt god vejledning af tjeneren. Alene af den grund kunne jeg finde på at kigge forbi Pirlo igen, for jeg vil gerne udforske vinkortet yderligere. Nåja og spise mere af den gode mad… 😉
Jeg ender på fem stjerner til Pirlo Vinbar.