Majskolber med gedeostecreme

Majskolber med gedeostecreme

Sidste weekend lavede jeg majskolber med gedeostecreme. Jeg besluttede, at det passede godt ind i mit sensommer-benspænd, for i august og september kan du købe ret skønne danske majskolber. Og da vejret var godt, så røg majskolberne naturligvis først på grillen.

Hvis du ikke har en grill – eller det bare passer dårligt ind at skulle grille for at lave denne ret – så fortvivl ikke! Du kan også bage majskolberne i ovnen, eller du kan koge dem i nogle minutter i en gryde med vand. Det vigtigste er, at majskolberne er møre, inden du smører gedeostecremen på.

Majskolber med gedeostecreme

3 personer

3 majskolber
lidt olie til pensling
2 kugler frisk gedeost i olie – eller to spsk gedeoste-friskost
2 spsk creme fraiche
lidt olivenolie
salt og peber

Skræl majskolberne og pensl dem med lidt olie. Læg dem på grillen og giv dem 10-15 minutter ved indirekte varme, indtil de møre (husk at vende dem et par gange undervejs). Tag dem af grillen med en tang eller lignende, så du ikke brænder fingrene. Lad dem køle af et minut eller to, mens du rører en gedeostecreme af gedeost, creme fraiche, olivenolie samt salt og peber. Smør majskolberne med cremen og servér dem med det samme. Husk servietter!

Note: Gedeostecremen klæder de søde majskolber ganske godt. Det eneste minus ved denne ret er, at den er lidt snasket at spise, men det skal der også være plads til, når der grilles.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *