London China Town Restaurant
Da vi var i London i sidste måned, var de fleste af restaurantbesøgene booket hjemmefra, men der var også plads til et par spontane oplevelser – blandt andet da vi var i Soho og fandt en kinesisk restaurant, der havde et lidt mere… autentisk udvalg af retter i forhold til de kinesiske spisesteder, som du kan finde i Danmark.
London China Town Restaurants spisekort bød på mange forskellige slags dumplings, så vi valgte at dele fire små anretninger samt to hovedretter. Forretterne var dog noget større, end vi havde ventet, så skulle vi besøge stedet i morgen, ville vi dele to forretter og to hovedretter i stedet.
De fire forretter var meget forskellige, så lad os starte med den kedelige af dem, nemlig dumplings med svinekød og grøntsager (se øverste billede). Dem tog vi primært, fordi de var et ‘sikkert’ valg i forhold til et par af de andre og mere særprægede retter, men disse dumplings endte faktisk med at være dem, jeg mindst kunne lide. Svinekødet var meget sødt på grænsen til vammelt, og jeg spiste kun en enkelt. De var slet ikke mig.
De smukke dumplings med krabbeklør var noget bedre, men igen var de lidt for søde til mig. Jeg savnede lidt mere kant i smagen.
Den tredje forret var disse pangfarvede mini-blæksprutter, der var tilberedt i en stærk sauce. De blev serveret kolde, hvilket var lidt ærgerligt, for jeg tror, de ville have været endnu mere spændende i lun eller varm udgave. Men ellers ganske fine og med masser af smag.
… og sidst men ikke mindst disse, som jeg har glædet mig til at vise jer. Det var nemlig en tallerken med andetunger! Jepjep, det er ikke noget, man støder på hver dag, men det er jo meget typisk kinesisk at udnytte hver en del af dyret, så hvorfor ikke? De blev også serveret kolde, og igen – det ville nu ikke have gjort noget, hvis de var lune – men ellers smagte de overraskende godt. Portionen var dog lige lovlig stor – tror der var omkring 30 stk på en tallerken, som vi delte, men den kunne de sagtens have halveret, uden at vi havde følt os snydt.
Hovedretterne var lidt mere traditionelle – først en ret med and, løg og peberfrugt, som både havde en god balance i smagen OG sprøde grøntsager! Elsker når grøntsagerne får lov til at beholde saft og sprødhed under tilberedningen og ikke bliver kogt til døde. Mmm.
Anden hovedret var denne lækre sag – igen med masser af grøntsager, der havde fået en nænsom behandling – samt indbagt kylling og sursød sauce. Jeg vil godt indrømme, at jeg har svært ved ikke at bestille en ret med sursød sauce, når jeg er på kinesisk restaurant, for det har jeg en vis svaghed over for, og dette var bestemt en af de bedre.
Restauranten blev hurtigt fyldt, og jeg bemærkede, at der var mange kinesere iblandt gæsterne, hvilket jeg tager som et kvalitetsstempel. Vi sad i en lille niche, så vi kunne spise uforstyrret og alligevel se ud på resten af gæsterne, og det var rart, for støjniveauet blev relativt højt til sidst. Servicen var ok – som den skulle være men så heller ikke mere.
Alt i alt en glimrende oplevelse med flere positive overraskelser og et par mindre skuffelser. Vi ender på fire stjerner.
Sikke en god idé at vælge så mange forskellige retter! De to hovedretter ser ualmindelig lækre ud. Jeg har selv haft fine oplevelser på kinesiske restauranter, men også det modsatte …
Ja, det er sjovt at prøve forskellige ting – og i øvrigt fedt at opleve, at de særeste af retterne faktisk smagte ganske fint!
Hvor er du modig! andetunger, nej der ville jeg nok sætte grænsen. Ellers kan jeg godt lide kinesisk mad 🙂
Jeg kunne simpelthen ikke nære mig, da jeg så dem på kortet 😉
Tænk dig I spiste lige 30 ænder! 😀
Haha – nok nærmere resterne fra 30 x pekingand 😀
England kan altså et eller andet med restauranter. Den bedste Indiske jeg har været på er stadig i Cornwall og den bedste kinesiske i London (dog ikke den i har været på, så den skal vist prøves)
Jeg ved ikke hvordan de får lokket alle de bedste kokke til sig, men de gør det godt 🙂
London har et meget bredt udvalg af restauranter, og der er mange gode iblandt, så det er en fornøjelse at være madturist derovre 🙂