Jean-Georges i New York

Jean-Georges, restaurant, restauranter i New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, New YorkSom jeg også nævnte i anmeldelsen af Boulud Sud, så kan du ofte finde ret gode frokosttilbud på de fine/dyre restauranter i udlandet, og derfor er det værd at gå efter, hvis du vil have en god middag til en meget fornuftig pris.

Nu har vi desværre ikke trestjernede Michelinrestauranter herhjemme, men i New York har de flere, og en af dem – Jean-Georges – har tilmed et fantastisk frokosttilbud, hvor du får to retter for 38$ og kan tilkøbe ekstra retter for 19$. Det kunne vi ikke stå for.

Den smukke, elegante restaurant kræver (selvfølgelig) også noget af gæsterne, så vær opmærksom på, at der er forholdsvis striks dresscode om aftenen. Til frokost kan du slippe af sted med pænt tøj (så længe det ikke inkluderer sneakers!).

Jean-Georges, restaurant, restauranter i New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, New YorkMens vi ventede på første ret på Jean-Georges, fik vi denne lille fikse anretning – en lækker, lun ærtesuppe serveret sammen med en forholdsvis kompakt ærtemousse og et stykke ‘sushi’ med syltet rabarber. Jeg kan desværre ikke huske, hvad det smukke orange strejf på tallerkenen var, men alene præsentationen var meget indbydende og nærmest et lille kunstværk.

Jean-Georges, restaurant, restauranter i New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, New YorkTil forret fik jeg Peekotye Crab Dumplings with Celeriac-Meyer Lemon Tea, som viste sig at være en elegant, forholdsvis sødmefuld og alligevel frisk anretning. Citronsuppen var mild og balanceret og gik overraskende godt sammen med disse krabbe-dumplings, som (selvfølgelig) var tilberedt lige efter bogen. En ret der matchede forårsvejret perfekt.

Jeg nød et glas hvidvin til retten men fik desværre ikke skrevet navnet ned. Det var dog en behagelig overraskelse, at en del vine kunne købes per glas, og at dette ikke var dyrere end på andre restauranter.

Jean-Georges, restaurant, restauranter i New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, New YorkDet var svært at vælge blandt de mange spændende retter på kortet, men til hovedret valgte jeg Crispy Confit of Suckling Pig with Rutabaga Pudding and Smoked Bacon Marmalade – også selvom det kostede 10$ ekstra. Det valg kom jeg ikke til at fortryde, for den gris kunne jeg nærmest spise med et sugerør – så mør og saftig var kødstykket! Den røgede baconmarmelade (alene ordet er jo til at blive glad af!) gav et fint modspil til kødet og gav retten mere dybde. Lækker, lækker ret!

Jean-Georges, restaurant, restauranter i New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, New YorkPå dette tidspunkt havde jeg drukket hvidvinen, og da jeg havde bemærket, at stedet laver deres egne sodavand (!), så blev jeg selvfølgelig nødt til at prøve dette. Jeg valgte en citron-ingefær-sodavand, selvom jeg var lidt bekymret for, om ingefæren ville blive alt for dominerende. Det behøvede jeg dog ikke – smagene var perfekt afstemt, og sodavanden passede i øvrigt glimrende til svinekødet, da ingefæren var med til at holde rettens sødme og fedme lidt i skak.

Jean-Georges, restaurant, restauranter i New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, New YorkSom du måske har bemærket, så var portionerne hos Jean-Georges ikke ligefrem i den minimalistiske, ‘nipsede’ stil som man ofte støder på hos de dyre restauranter i Europa, og derfor kunne du faktisk blive mæt af to retter. Vi kunne dog ikke gå på trestjernet restaurant uden at prøve deres desserter, så vi bad om dessertkortet, og her var der fire forskellige ‘temadesserter’ – en med chokolade, en med citrus, en med karamel og en med rabarber. Jeg må indrømme, at sidstnævnte var meget fristende, for der var lige lovlig meget mandarin i citrusdesserten, men jeg endte nu med at tage den alligevel.

Citrusdesserten bestod af Fresh and Candied Citrus Salad, Riesling Gelee and Buddha Hand Snow, Ginger Cake, Mandarin Gel, Olive Oil and Mandarin Powder. Kagen var jeg ikke så begejstret for, mens citrussalaten, der var kombineret med Riesling-gelé og Buddha Hand Snow (som jeg ikke ved, hvad er) var meget lækker – frisk, sød og nuanceret på samme tid.

Som sagt er prisen på Jean-Georges utrolig rimelig for sådan et sted, og det er en fremragende mulighed for at opleve en trestjernet restaurant til næsten ingen penge. Maden var noget nær perfekt, servicen lige så, og i det hele taget var det en spændende og anderledes oplevelse.

Tre Michelinstjerner sætter naturligvis meget høje krav til restauranten, og det er derfor de små skos tid, når jeg skal bedømme restaurantoplevelsen. Der var et par svipsere; kuvertbrødet var ret kedeligt, og i betragtning af hvor ofte, jeg får godt kuvertbrød på danske restauranter, så overraskede det mig. Tjenerne fik på et tidspunkt også byttet rundt på de retter, vi skulle have (en lille detalje for os, men bestemt noget der ikke må ske på sådan en restaurant, og så var jeg som sagt ikke så vild med ingefærkagen i desserten, men det hører mest til egne præferencer og trækker ikke ned. Jeg ender på 5½ stjerner – og en anbefaling af Jean-Georges, der ligger lige ved Central Park, som du meget passende kan gå en tur i bagefter.

Jean-Georges, restaurant, restauranter i New York, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, New York



4 thoughts on “Jean-Georges i New York”

  • Det lyder som en meget spændende oplevelse – må være sjovt at prøve en trestjernet Michelinrestaurant. Men kedeligt kuvertbrød er lidt pinligt for så fint et sted 😉

    • Ja, det behøvede såmænd ikke at være vildt eksperimenterende – det skulle bare have været mere saftigt og smagt af mere.

  • Vi har bestilt bord imorgen til dinner, hvis du her lyst til en tilbagemelding og evt billeder hvis det her interesse. Vi spiste også på Aureole og fik den 5 retters menu med vinmenu. Overaskende god mad især foie gras men især en fantastisk vinmenu, med bla, Bollinger Le Grande Annee , Gaja Rossj Bass chardonay og en fantastisk østrisk dessertvin fra velich som de bedste.

    Solrige hilsner her fra New York

    • Jeg er kun lidt… nej vent MEGET misundelig 😀
      God fornøjelse – håber det er mindst lige så godt, som da vi var der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *